Bennünk van a létra...

2021.06.10. 10:30

Férfiak fókuszban – köszöntő

„Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” Weöres Sándor örökbecsűjében benne van minden.

Varga Lívia

Varga Lívia Fotó: Pezzetta Umberto

Maga a világmindenség. Ahogy bennünk a létra. Mindannyiunkban eltérő nagyságú, más-más teherbírású és a stabilitása is különböző. De ott van. S rajtunk múlik, mihez kezdünk vele. A lehetőséggel. A körülmények persze meghatározók, ahogy az is, van-e, aki tartja a sokszor ingatag szerkezetet, amíg mi mászunk. De a legfontosabb: lesznek-e olyanok, akik mellénk támasztva sajátjukat, velünk tartanak. Ez a siker igazi fokmérője. Munkában, szerelemben, barátságban, sportban egyaránt. Mert egyedül elfúj bennünket a szél... Kell a (harcos)társ a küzdőtéren, s kell az (élet)társ a páston kívül (is). „A siker csodálatos dolog, de az ember nem tud éjszaka hozzábújni, ha fázik”, mondta Marilyn Monroe.

Varga Lívia Fotó: Pezzetta Umberto

Persze azt is tudjuk: a siker relatív fogalom. Eltér egyénenként, nemenként s mást jelent életkoronként is. Nem biztos, hogy minden esetben elhallik messzire, de nem is ez a mértékegysége. Több mint harminc életutat felvonultató kiadványunk a bizonyíték. Tavaly ősszel hasonló keretek közt a női siker anatómiáját kutattuk, ezúttal pedig a férfiak vannak fókuszban, akikre mi, nők, valljuk be, szeretünk felnézni. Szereplőink pedig alkalmasak erre. Van köztük, aki életet ment, más a múltat kutatja vagy a hazai turizmust formálja. Van, aki színpadi alakításával, zenéjével, sport­eredményeivel, netán gyönyörű ételkompozícióival varázsolja szebbé napjainkat, más a kertészkedésben, otthontervezésben segít, esetleg jó autót, ingatlant, szemüveget ajánl. Hogy tisztán lássunk.

Noha „mindenki másképp csinálja”, közös bennük az elkötelezettség, az erő és az alázat, s hogy más-más okból ugyan, de teljesítményük tiszteletet érdemel. Útjukból meríthetünk: példát, erőt, ötletet.

Egy-egy mélyreható, őszinte beszélgetés örök élményt jelent az újságírónak, s az ezeket bemutató kiadvány életre hívása nagy siker a szerkesztőségnek. Lapozgassák és olvassák olyan szeretettel, amilyennel mi készítettük Önöknek.

Üdvözlettel:

Varga Lívia, a Zalai Hírlap szerkesztője

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!