Határon túl

2018.01.14. 17:00

Mediterrán piac nem messze Zala megyétől

A szomszédos Horvátországban a téli időszakban is roskadoznak a piaci kofák asztalai a déli gyümölcsöktől, friss tengeri halaktól.

Másfél, két órányi autóútra fekszik Zala megyétől Zágráb, ahol a téli szezonban is káprázatos mediterrán piac vár bennünket.

A déli gyümölcsök és a téli zöldségek színkavalkádja azonnal rabul ejti a háziasszonyokat, de még az is elcsábul, aki nem szeret főzni.

A sárga ezer árnyalata kínálja magát: citrom, narancs, keki gyümölcs, mandarin, banán, sütőtök, muskotályos szőlő, alma.

Fotós: Mihály Szilvia

 

A sütőtök ugyanolyan népszerű, mint a déligyümölcsök.
Fotós: Mihály Szilvia

A hűtőkamrás tengeri halas részt csak gyakorlott halpiacra járóknak ajánljuk, elsőre meghökkentő a tengeri herkentyűk látványa és illata.

Nem csak a ponty és a keszeg finom, próbáljuk ki a tengeri halakat is!

Ha szeretjük a halat, akkor viszont jó helyen járunk, frissen kifogott, hűtve szállított és árult csodaszép példányokat hozhatunk haza. Ne felejtsünk hűtőtáskát vinni magunkkal!

 

Érdemes egy egész napot a horvát fővárosra szánni. A piac közelében található a Zágrábi Katedrális, melyet Szent László király alapított, a Jelasics bán tér, és a kanyargós kis utcák felvisznek bennünket a Felsővároshoz.

Igyunk egy kávét, üljünk be egy bisztróba és élvezzük a mediterrán életérzést egy időre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!