Utazó

2011.07.01. 15:28

Nem mondják le görög útjaikat a nyaralók

A nemrég életbe lépett görögországi megszorító intézkedések ellen tüntető athéniak nem tántorítják el a magyar utazókat a hellén kultúra megismerésétől. Igaz, a legtöbben a tengerpartra, illetve a görög szigetekre utaznak, amelyek mind-mind messze vannak a forrongások központjától, Athéntól.

Horváth Viktória

Ám aki először utazik görög földre, szívesen utazna talán a fővárosba is, ahol például az Akropolisz található: ezek a fakultatív jellegű utazások egyelőre szünetelnek az országban. Vajon van aki emiatt lemondja a nyaralását?

- Bár van lehetőség a lemondásra, illetve a későbbi időpontra való áthelyezésre, esetleg más országra is cserélhetnek az utasaink, ez idáig még nem jelezte senki felénk ebbéli szándékát -tudtuk meg Nyakas Józseftől, a Nyakas és Társai Tours utazási iroda vezetőjétől. - A fakultatív kirándulásokat, amelyek Athénba vitték volna a nyaralókat, egyelőre leállították. De folyamatosan kapcsolatban vagyunk kint élőkkel, és a hazajövő utasainktól is begyűjtjük a legfrissebb információkat a helyzetről.

Legtöbben a görög szigetvilágot részesítik előnyben, például Krétát, de akik a tengerpartra indulnak, az ország belsejébe, azokat is a turista övezetben teszi le a busz vagy a chartergép, nem a fővárosban, így nem érintkeznek a tüntetőkkel. Érezhető egyébként a kisebb érdeklődés a görög, tunéziai és egyiptomi utak felé az utasok részéről, de Nyakas József szerint ezért az emberek pénztárcája is okolható, holott idén mindhárom ország olcsóbb a korábbi évekhez képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!