Utazó

2010.12.26. 16:07

Fedett tér és latin nap is lesz Zalakaroson

A hagyományos programjain túl nagyszabású, országos rendezvénnyel is biztosítani kívánja a fürdőváros lakóinak és vendégeinek szórakozását a jövőben a zalakarosi önkormányzat.

Szalabán Attila

Persze egy nagy rendezvényhez az infrastrukturális körülményeket is biztosítani kell. A zalakarosi önkormányzat ezért úgy döntött: fedett területté alakítja a Gyógyfürdő tér egy részét, melyet már évek óta a kulturális programok, fesztiválok lebonyolítására használnak.

 - Megvizsgáltuk a lehetőségeket, és úgy döntöttünk, a Gyógyfürdő téri üzletsor, valamint a Termál út közötti területet könnyűszerkezetes megoldással fedetté változtatjuk - magyarázta Novák Ferenc polgármester.  - Ezzel ki tudjuk védeni a kedvezőtlen időjárási viszonyokat, melyek a közelmúltban oly sokszor megzavarták a rendezvényeinket.

 A zalakarosi önkormányzat azért tette voksát a könnyűszerkezetes megoldás mellé, mert így viszonylag gyorsan, ugyanakkor költséghatékony módon meg tudják valósítani az elképzeléseket.

Novák Ferenc polgármester ugyanakkor hozzátette: a fedett rendezvényteret tartalommal is megszeretnék tölteni. Ennek garanciájaként a helyi képviselő-testület úgy döntött: a meglévő programok mellett egy országos, nagy rendezvényt is szerveznek a főszezonban. Kellő mérlegelés után úgy határoztak: latin napot tartanak a fürdővárosban, mely reményeik szerint óriási közönséget vonz majd.
 
- Olyan rendezvényt kerestünk, mely nincs több az országban - magyarázta Kötő Attila alpolgármester.  - Településünk jellegéhez illő, új eseményt akartunk, ezért támogattuk a turisztikai egyesület javaslatát, hogy latin napot rendezzünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!