Újudvar

2014.12.09. 15:37

Adventi készülődés nyolcadszor

Újudvar - Kicsik és nagyok egyaránt lelkesen készülődtek a karácsonyra az újudvari adventi sokadalom alkalmával az ünnep előtti második vasárnap.

Ziegler Anita

Egy gombostűt sem lehetett leejteni az újudvari faluházban, ahol szülők és gyerekek az Igricek együttes remek hangulatú koncertje alatt adventi programokon vehettek részt.

Mint azt Jakab Sándor polgármester elárulta, immár 2007 óta vehet részt a falu lakossága az adventi programkavalkádon.  Az idei már a nyolcadik alkalom, amikor a karácsony előtti időszakban összegyűlhet a falu apraja-nagyja.

A rendezvény megvalósulása a helyi Nova Curia Egyesület, az egyházközség, a polgárőrség és az önkormányzat együttes munkájának köszönhető. Idén megújult környezetben fogadtuk a vendégeket, hiszen nemrég befejeződött a faluház felújítása, melynek eredményeképpen kerékpáros pihenőhely és kemencés udvar is várja a látogatókat. A kemencénél egyébként egész délelőtt foglalatoskodtak az asszonyok, így délután kaláccsal és sült kolbásszal vendégelhették meg a lakosságot.

Az apróságok mézeskalácsot díszíthettek szüleikkel, melyekkel a faluház előtti fenyőfát ékesítették fel a gyerekek - tudtuk meg.

A mézeskalácsos asztalnál Ötvös Éva segített a gyerkőcöknek a díszek elkészítésénél.  Míg tavaly magvakkal díszítettük a süteményeket, idén megpróbálkoztunk a cukormázas technikával. A díszek ehetők, de a falu karácsonyfájára is felrakhatják a gyerekek.

Ez egy remek családi program, amely jól illeszthető a tradicionális adventi sokadalomba - foglalta össze.

A délután még sok program várta a családokat, többek között felléptek az Újudvari Nótázók, a helyi Megyesi Zoltán énekes pedig karácsonyi dalokkal örvendeztette meg a közönséget.

A nap fénypontjaként pedig a gyerekek vendégül láthatták a Mikulást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!