Tótszerdahely

2015.05.14. 13:34

Közösen a jövőről - EGTC-társulás Tótszerdahelyen

Tótszerdahely – Magyar-horvát viszonylatban elsőként alakult az országban EGTC-társulás a Mura menti településen, a Fedák-kúriában.

Horváth-Balogh Attila

Az EGTC mozaikszó, a European Grouping for Territorial Cooperation rövidítése, mely olyan nonprofit együttműködést jelöl, ami két vagy több állam önkormányzatai, helyi, regionális szereplői közötti jön létre sikeres európai uniós projektek megvalósítása érdekében. A Mura Régió Európai Társulás alakuló ülésére május 14-én került sor.

Mint azt Tislér István, a házigazda település polgármestere elmondta, a társulás a Mura Régió ET-Tervezzük együtt a jövőnket! című uniós projekt eredményeként jött létre. Az együttműködésben összesen 16 település vesz részt, 11 a Mura magyar oldaláról, horvát oldalról pedig Donji Dubrava, Donji Vidovec, Kotoriba, Donji Kraljevec és Gorican, továbbá jelezte kapcsolódási szándékát Légrád, illetve Sveta Marija is.

A társulás elnöke Mario Moharic országgyűlési képviselő, Gorican polgármestere lett, társelnöknek pedig Tislér Istvánt választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!