Tormafölde

2016.03.12. 15:35

A magyar történelem egyik legbátrabb eseményére emlékeztek

Tormafölde - Szombaton délután a március 15-i ünnepen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére avattak emléktáblát a kultúrháznál.

Korosa Titanilla

Az ünnepségen Hajdu László polgármester elmondta: a községben eddig nem volt igazán hagyománya a nemzeti ünnepekről való megemlékezéseknek. Ezt a hiányt kívánták pótolni a felavatott táblával, amit az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére emeltek. Az emléktáblán a forradalom költőjének, Petőfi Sándornak arcképe látható. A forradalmár annyiban kötődik a településhez, hogy a fő utca az ő nevét viseli.

Cseresnyés Péter, Hajdu László és Bene Csaba az emléktábla avatásán

Az ünnepségen Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt, megemlékezve a nemzeti ünnepről. Beszédében a szabadságharcot a magyar történelem egyik legbátrabb eseményének nevezte. Mint mondta: a mai napon a magyarság szabadságért folytatott harcát ünnepeljük. A szabadság kötelesség a család, a haza és az egész emberiség felé, hogy munkálkodhasson ki-ki képességeihez mérten annak mind nagyobb boldogságáért.

Az emléktábla avatását követően a szépkorúakat számára rendeztek ünnepséget a településen az önkormányzat és a helyi Hóvirág Egyesület közös szervezésében.

Az időseket Hajdu László polgármester mellett Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte, majd a lovászi Buda Ernő Körzeti Általános Iskola diákjainak műsorát láthatták-hallhatták a vendégek, a továbbiakban a csesztregi pávakör lépett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!