Sziget

2010.08.11. 18:59

A Ska-P felemelte szavát a rendőri brutalitás és a fasizmus ellen

A Sziget fesztivál első napjának egyik leghangulatosabb koncertjét adta a nagyszínpadon a baszk Ska-P szerdán: a hazánkban is közkedvelt zenekar műsorát ezrek ugrálták végig az együttes tagjaival, s természetesen a bodysurf sem maradhatott el.

Gyuricza Ferenc

A Ska-P zenéjétr egyhelyben állva lehetetlen végighallgatni, a ritmikus ska-zene folyamatos hullámzásra késztet. A Sziget nagyszínpada előtt több ezren élték át ezt az élményt, miközben a csapat a szórakoztatás mellett igen fontos társadalmi kérdésekre is felhívta a figyelmet.


Felemelték szavukat a rendőri brutalitás ellen - második számú énekesük, Pipi egy rendőrvértekbe öltözött gorillajelmezben ugrált a színpadon -, bemutattak a fasiszta eszmék híveinek, de a katolikus egyház körüli botrányok, a homoszexuális, gyermekeket molesztáló papok is mellett sem mentek el szó nélkül.


Mindemellett felcsendült a zenekar legismertebb és legkedveltebb dala, a Legalizacion is, ami olyan ovációt váltott ki a közönségből, hogy akár a könnyű drogok melletti szimpátiatüntetésként is felfoghatjuk. 





Sziget Fesztivál 2010 - Olvassa el többi cikkünket ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!