Surd

2015.07.18. 18:49

Surdon és Sandon is mulatoztak

Remek programok nyújtottak kikapcsolódást a surdi és sandi falunapokon szombaton.

Ziegler Anita

Ünnepélyes pillanatok nyitották a surdi falunapot, melynek keretében elismerésben részesítették a községért tevékenykedőket. Dr. Simon Attila háziorvost, Varga Gyuláné önkormányzati dolgozót, Bíróné Zsoldos Ivettet, Daxner Józsefnét, idősebb Horváth Jánosnét, Dömötör Gézát, Kovács Tibort, valamint Szmodics Ernőt társadalmi munkájáért tüntették ki, majd Kanász János polgármester díszpolgári címet vehetett át Dezső Aladár alpolgármestertől és Dr. Bicsák Eszter jegyzőtől.  Kanász János elmondta, számos fejlesztéssel büszkélkedhet a település, idén a Boruzs Lajos fafaragó művész munkáját dicsérő díszkaput avathatták. S miközben elkezdődött a program-kavalkád, finom étkek rotyogtak a bográcsokban. A Surdi Sporthorgász Egyesület mi mást is főzhetett volna, mint halászlevet. - A 70 kilónyi ponty és harcsa persze nem a surdi tóból származik - nevetett Gazdig István, a csapat szakácsa. Az önkormányzat csapata sem volt rest, a tegnapi előkészületek után reggel fél hét óta szorgoskodtak.

- Vaddisznópörkölttel vendégeljük meg a falu lakosságát, este pedig grillezés is lesz - mondta el Dezső Imréné főszakács. Mindeközben Sandon tejfölös-sajtos lángossal kínálták a vendégeket a hűsítő sátor árnyékában. Hábli Nándor polgármester elmondta, a környező településekről is várták a mulatni vágyókat.

- Manapság már nem kopognak be egymáshoz az emberek egy kis beszélgetésre, ezért a falunap remek alkalom arra, hogy együtt lehessünk. Örvendetes hír, hogy idén már a hatodik kisbaba érkezését várhatjuk Sandon, bár minden évben így növekedne a falu lélekszáma! A mulatozók vadpörköltet, babgulyást és pacalt is fogyaszthattak a lángos mellé, az előadók között pedig a népszerű TraBarna stand-up komikus is fellépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!