Sportvilág

2015.10.21. 18:29

Rövidpályás úszó Eb - Magyarország nem akar Izrael helyett rendezni

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) nem akar Izrael helyébe lépni, és továbbra is bízik benne, hogy zavartalan lesz a december 2. és 6. között Netanyában sorra kerülő rövidpályás Európa-bajnokság megrendezése.

A MÚSZ szerdán közleményben cáfolta az izraeli Channel 10 csatornán elhangzottakat, miszerint Magyarország "el akarja lopni" a rendezés jogát Izraeltől.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a MÚSZ is aggódva követi az Izraelben zajló eseményeket. Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke levelet írt az Európai Úszó Szövetség vezetőinek, amelyben leszögezte, bízik abban, hogy Izraelben rövidesen teljes béke honol, és az Európa-bajnokság lebonyolítása zavartalan lesz.

"Továbbá bízik a rendezők szakértelmében, az Izraeli Úszó Szövetség legnemesebb törekvéseiben - ugyanakkor álságos lenne bárkinek is azt állítania, hogy az esemény kapcsán nincs aggodalom Európa legjobb úszóiban." - áll a közleményben.

Gyárfás Tamás időközben már egyeztetett Magyarország izraeli nagykövetével is, aki megnyugtatta, hogy a sportolók, a vendégek biztonsága garantált, aggodalomra nincs ok.

"A Channel 10 csatornán megjelentek meglepetést keltettek, amikor azt állították, hogy Magyarország +el akarja lopni+ a rendezés jogát Izraeltől. Ez a szándék fel sem merült; Magyarország és a Magyar Úszó Szövetség immár teljes erővel a 2017. évi világbajnokság megrendezésére készül" - mondta Gyárfás Tamás.

A MÚSZ szerda esti közleménye szerint az izraeli nagykövet, Ilan Mor hivatalos levélben köszönte meg Gyárfás Tamásnak a gyors és pozitív visszajelzést. Mint jelezte, a MÚSZ elnökének üzenetét eljuttatta valamennyi illetékes kormányzati szervnek Izraelben.

Ezek is érdekelhetik