Sportvilág

2015.05.20. 17:52

Lendületben a nők is: csoportelsők a lányok a teke csapat vb-n

A németországi teke csapat világbajnokság utolsó csoportmérkőzésén is győzött a magyar női válogatott, amely hibátlan mérleggel végzett az élen és készülhet a negyeddöntőre.

Kerkai Attila

Magyarország–Németország 6:2 (3615-3526)

A magyarok egyéni eredményei (vastagon szedve a pontszerzők): Nemes I. 638, Sajermann (Tóth K. 256) 541, Nemes-Juhász G. 618, Tímár E. 568, Airizer 617, Méhész 633.

A címvédő magyar női válogatott végig szoros találkozót vívott a németekkel a csoportelsőségért, de aztán a mérkőzés második felében már nagyon elléptek a mienk – tájékoztatta lapunkat Büki László, a magyar küldöttség vezetője. A válogatott zalai tagjai ismét remekeltek: Nemes Irén a mezőny legjobbja lett, de kitett magáért Nemes-Juhász Gabriella és Airizer Emese is.

– Fontos győzelem volt a németek elleni. Igaz, a lelátón a többség a németeknek drukkolt, de volt itt egy maroknyi magyar szurkolótábor is. Van három győzelmünk, megyünk tovább – összegzett Fehér László szövetségi kapitány.

Az ugyancsak címvédő férfiválogatott is továbbjutott már, ők csütörtökön a horvátok ellen lépnek pályára.

Címkék#teke vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!