Sportvilág

2015.04.16. 17:58

Red Bull: Verstappen nem eladó!

Nő a hájp az ifjú holland körül

Vámosi Péter

Fotó: Marco Campelli/Red Bull Content Pool

Max Verstappen egyre inkább a középpontba kerül. Otthonában a legfiatalabb versenyzőnek máris akkora kultusza van, mint amikor Michael Schumacher debütált 1991-ben, és az őrületet váltott ki Németországban. Még csak a harmadik versenyén van túl Max, de máris mindenki a jövőjét elemzi a "csodagyereknek".

Amennyiben eladnák a Toro Rossot, a Renaultnak, azt pletykálják a hollandok, hogy elviekben szabadon igazolhatóvá válna Verstappen, és a Mercedest érdekelné is a lehetőség, hogy alkalmazza. Az F1-Insidernek Helmut Marko a következőt mondta: "A Toro Rossot nem adjuk el. Ha valami lesz is, akkor az szponzoráció lesz." Verstappen esetéről még ennyit tett hozzá: "Nem a Toro Rossoval van szerződése, hanem a Red Bullal, és hosszútávú."

Akár a Mercedes vagy más csapat is, akik azon gondolkodnak, hogy kivásárolják Verstappent a szerződéséből két számjegyű és milliós eurónyi összegben kell hogy gondolkodjon. De Marko hamar lehűt mindenkit a témával kapcsolatban: "Nem eladó. Ugyanakkor megértem, hogy a védencem iránt ekkora az érdeklődés. Max nagyszerű munkát végez. Ahogy Kínában előzött, az kivételes volt. Ami számomra még meggyőzőbb volt az az, hogy miképp dolgozta fel az újabb motor problémát. Pontokért ment, de nyugodt tudott maradni, nem panaszkodott. Emlékeztet a dolog Sebastian Vettelre, és a 2010-es Koreai Nagydíjra."

Verstappen jövőjéről Marko ennyit árul el: "Egyelőre nyugodtan fejlődnie kell tovább, utána majd meglátjuk." Az, hogy 2016-ban már esetleg a Red Bull Racingnél lássuk, sejtelmesen annyit mondott: "Ez is egy opció."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!