Sportvilág

2015.03.12. 17:40

Bl: David Luiz és Thiago Silva – elintézték...

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapjára is jutott egy sima, valamint egy mozgalmas nyolcaddöntős csörte, melynek végén a Bayern és a Paris Saint-Germain örülhetett és lehet ott a legjobb nyolc között.

Kühne László

A Bayern München-Sahtar Doneck találkozón a hazaiak mint kés a vajon szaladtak át a vendégeken. Az ukránok korán emberhátrányba kerültek Kucher kiállítása nyomán és Thomas Müller értékesített büntetőjét követően már nem volt kérdéses a párharc kimenetele.

Londonban ennél azért nagyobb izgalmak kerekedtek, pedig alapvetően Zlatan Ibrahimovic első félidőbeli kiállítása után a Chelsea-PSG is lehetett volna egyoldalú. A vége hosszabbítás utáni 2-2 lett, mely az idegenben rúgott több gólnak köszönhetően a franciák továbbjutását jelentette. Ezúttal a párharc hősei a vendégek két belső védője, Thiago Silva és David Luiz voltak, egy-egy fejes góljuk után járt nekik a gratuláció.

– Amelyik csapat képtelen levédekezni két szögletet, melyekből aztán gól születik, ne is álmodjon továbbjutásról és ellenfelünk megérdemelten került a legjobb nyolc közé – fogalmazott önkritikusan José Mourinho, a Chelsea menedzsere.

A meccs játékosa végül a PSG védője, David Luiz lett, ez néhány hónappal korábban a Chelsea dicsőségét jelentette volna.

– Szeretnék elnézést kérni a hazai szurkolóktól, de egyszerűen olyan érzelmek szabadultak fel bennem a gólom után, melyeket nem tudtam kontrollálni – mondta már higgadtan a brazil védő. – Amit véghezvittünk a Stamford Bridge pályáján, az nem csupán a klubnak, de egész Párizsnak örömet jelent, úgy gondolom.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, szerdai visszavágók: Bayern München–Sahtar Doneck 7-0. G.: Th. Müller (4., 52. – az elsőt 11-esből), J. Boateng (34.), Ribéry (49.), Badstuber (63.), Lewandowski (75.), Götze (87.). Kiállítva: Kucher (3.; Sahtar). Továbbjutott: Bayern (7-0-s összesítéssel). Chelsea–Paris SG 2-2 – hosszabbítás után. G.: G. Cahill (81.), E. Hazard (96. – 11-esből), illetve D. Luiz (86.), Th. Silva (114.). Kiállítva: Ibrahimovic (31.; PSG). Továbbjutott: PSG (3-3, idegenben rúgott több góllal).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!