Sportvilág

2014.12.09. 22:03

Labdarúgó Bajnokok Ligája: egy nagy csapat búcsúzott

Csak a D-csoportban nem volt nyitott kérdés a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján.

Kühne László

Nem vállalt kockázatot, és a minimálisan „bőven" megfelelő 0-0-val jutott tovább az utolsó csoportforduló keretében a Juventus a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Baselnek és a Monacónak több kellett az üdvösséghez.

Torinóban nem láthattunk olyan nagy rohanást, mint amit produkált a B-csoportban a Liverpool – játékosa, Markovics kiállítása után. A Basel ellen végül döntetlenre futotta csak, így búcsúzott a BL-től a „vörös" alakulat.

– Az előző találkozókon veszítettük el a továbbjutást – fogalmazott a liverpooli gólszerző, Steven Gerrard. – Mindenesetre a Basel ellen is óriási támogatást kaptunk szurkolóktól, a kiállítás után is mindent beleadtunk, de ez sajnos nem volt elég.

– Ez nem nekem vagy a szakmai stábnak, hanem elsősorban a játékosoknak nagy dolog – ezek már Paulo Sousának, a vendég svájciak szakvezetőjének lefújás utáni szavai. – Tökéletes játékot mutattunk be az Anfielden, és nem véletlenül boldogok a srácok az öltözőben. Mindig csak meccsről meccsre és napról napra tekintettek előre, ennek lett meg az eredménye.

A másik ki-ki mérkőzésen, a C-jelű négyesben a Monaco végül kiejtette a Zenitet.

– Az első félidőben talán óvatosabbak voltunk, a másodikban viszont sokkal gólra törőbben játszottunk, és ez a sikert jelentette csapatunknak – értékelt a hercegségbeliek első találatának szerzője, Aymen Abdennour.

– Joao Moutinho fantasztikus volt a mérkőzésen, gyakorlatilag ő nyerte meg ellenfelünknek a találkozót – dicsérte monacói honfitársát André Villas-Boas, a szentpétervári Zenit vezetőedzője. – Sokan a négyes favoritjának kiáltottak ki minket, de én már akkor is azt mondtam, hogy ebben a csoportban bármi megtörténhet. Az Európa-ligában szeretnénk megmutatni, mennyit is érünk.

Bajnokok Ligája, keddi eredmények

A-csoport:

Juventus FCAtlético Madrid 0-0

OlympiakoszMalmö FF 4-2

Gólszerzők: Fuster (22.), A. Domínguez (63.), Mitroglou (87.), Afellay (90.), illetve Kroon (59.), Rosenberg (81.)

B-csoport:

Liverpool FCFC Basel 1-1

G.: Gerrard (81.), ill. F. Frei (25.)

Kiállítva: Markovics (Liverpool, 60.)

Real MadridLudogorec Razgrad 4-0

G.: C. Ronaldo (20. - 11-esből), Bale (38.), Arbeloa (80.), Merdán (88.)

C-csoport:

AS MonacoFK Zenit 2-0

G.: Abdennour (63.), Fabinho (89.)

SL BenficaBayer Leverkusen 0-0

D-csoport:

GalatasarayArsenal FC 1-4

G.: Sneijder (88.), ill. Podolski (3., 92.), Ramsey (11., 29.)

Borussia DortmundRSC Anderlecht 1-1

G.: Immobile (58.), ill. Mitrovics (84.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!