Sportvilág

2014.11.04. 18:35

BL: kezdődhet az idénymentés

A szerdai labdarúgó Bajnokok Ligája programja nem csupán a mérkőzések végett lehet érdekes, de több klubnál az úgynevezett „idénymentést” is képezheti a nap...

Kühne László

Vegyük sorra: alapjában például az Athletic Bilbao is kiegyenesedhet még – akár a BL-ben is –, hiszen egy Porto elleni siker visszahozhatja a versenybe az egyelőre csoportjában utolsó baszkokat. Ehhez jó munícióval szolgálhat a Sevilla hétvégi legyőzése – ezzel otthon is feljebb kúszott a tabellán. A Barcelona egyenesen egy irányelvért, mondhatnánk, tréneréért küzdhet a továbbiakban, mivel a Real elleni „klasszikus" elbukása után becsúszott egy újabb bajnoki vereség, s máris „tombol" a Luis Enrique-ellenesség. Hozzánk térben is közelebb az NK Maribor, mint „örökös szlovén bajnok" egyelőre csupán negyedik hazája pontvadászatában, kilenc pontos hátrányban van a listavezető Domzaléval szemben. Igaz, ezúttal különösen attraktív ellenfél érkezik a szlovénokhoz, lévén a Chelsea lesz a vendég és a stadionhoz vezető úthoz akár útleírást is lehetne csatolni, mert Zalában is vannak olyan leleményesek, akik jegyhez jutottak a Ljudski alig 12 ezres arénájába. A PSG Franciaországban lassan döntetlenkirály lesz, ám ciprusi ellenlábasuk elleni győzelmük alakíthatja BL-beli sorsukat, hogy az utolsó két körben egyáltalán nem kell számolgatniuk.

A lista folytatható lenne, mondjuk a Schalke 04 legénységével, de náluk már meglépték azt, amit a fentebb említetteknél még nem, vagyis edzőt váltottak.

Bajnokok Ligája, 4. forduló szerdai program (20.45 óra). E-csoport: Bayern München–Roma, Manchester City–CSZKA Moszkva. F-csoport: Ajax–Barcelona, Paris Saint-Germain–APOEL Nicosia. G-csoport: Maribor–Chelsea, Sporting Lisboa–Schalke. H-csoport: Athletic Bilbao–Porto, Sahtar Doneck–BATE Boriszov.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!