Sportvilág

2014.11.03. 16:55

Bajnokok Ligája - Lehetőség a Juventusnak, vagy vége mindennek

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének visszavágós szakasza érkezett el, hiszen kedden és szerdán már a negyedik forduló mérkőzéseit rendezik, köztük az első napon olyan találkozót, mint a Real Madrid-Liverpool FC.

Kühne László

Persze igazán melege talán a kultikus klubok közül a Juventusnak lehet, hiszen az A-csoport küzdelmeiben mindenképpen be kell gyűjtenie a három pontot ahhoz, hogy ne kerüljön akár végzetesnek tűnő hátrányba a spanyol Atléticóval és Megyeri Balázs együttesével, a görög Olympiakosszal szemben.

Az érintőlegesen már említett B-csoportban az a helyzet fordult elő, hogy jelenleg a három hárompontos csapat közül a bolgár Ludogorec áll a legjobban (vagyis a második helyen, s természetesen az éllovas Real Madrid mögött), s egyelőre nem is érdemtelenül, hiszen a spanyolokkal vagy a Liverpoollal szemben legalább az egyik párharc során egy pontra rászolgált volna. Igaz, a Basel van annyira masszív csapat hazai környezetben, hogy az ilyen találkozókat, mint amilyen a bolgár bajnok elleni is, azért behúzza.

A C-csoportban a Zenit Leverkusen elleni eredményét a többi kedd meccs esti háromnegyed kilences kezdéséig már ismerni fogjuk, s mind a Monacónál, mind a portugál fővárosban kiemelten figyelik majd, mire is ment egymással az orosz és a német gárda, mivel ez valamennyi résztvevő számára igencsak fontos.

A D-csoport? Elvileg a Dortmund és az Arsenal „lerendezett" már mindent, a török Galata és a belga Anderlecht pedig elcsatározhat az Európa-ligás tavaszt érő harmadik helyért négyesükben.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, a keddi játéknap programja (a külön nem jelölt találkozók 20.45-kort kezdődnek). A-csoport: Malmö FF–Atlético Madrid, Juventus FC–Olympiakosz Pireusz. B-csoport: Real Madrid–Liverpool FC, FC Basel–Ludogorec Razgrad. C-csoport: FK Zenit–Bayer Leverkusen (18.00), SL Benfica–AS Monaco. D-csoport: Borussia Dortmund–Galtasaray, Arsenal FC–RSC Anderlecht.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!