Sportvilág

2013.02.17. 17:25

Hungária Kupa: Magyarország hetedik az éremtáblán

Három japán és egy dél-koreai aranyérem született vasárnap a budapesti Körcsarnokban zajló 50. cselgáncs Hungária Kupán, melynek éremtáblázatán az egy bronzzal záró magyar csapat holtversenyben a hetedik lett.

Vasárnapi eredmények:


81 kg:
1. Kavakami Tomohiro (japán)
2. Uuganbaatar Otgonbaatar(mongol)
2. CSOKNYAI LÁSZLÓ és Antoine Valois-Fortier (kanadai)
90 kg:
1. Simovada Sohej (japán)
2. Aleksandar Kukolj (szerb)
3. Nacif Elias (brazil) és Alon Sasson (izraeli)
100 kg:
1. Kumasiro Juszuke (japán)
2. Kobajasi Dajszuke (japán)
3. Karolis Bauza (litván) és Renan Nunes (brazil)
+100 kg:
1. Szung Min Kim (dél-koreai)
2. Momosze Maszaru (japán)
3. Matjaz Ceraj (szlovén) és Gu Ham Cso (dél-koreai)

A Hungária Kupa éremtáblázata:

arany ezüst bronz
Japán 5 2 2
Koreai K. 2 1 1
Mongólia - 3 -
Szerbia - 1 -
Brazília - - 3
Szlovénia - - 2
MAGYARORSZÁG - - 1
Izrael - - 1
Belgium - - 1
Kanada - - 1
Litvánia - - 1
Hollandia - - 1

Csoknyai László bronzérmes

A 81 kilogrammos Csoknyai László bronzérmet nyert a budapesti Körcsarnokban zajló 50. cselgáncs Hungária Kupa vasárnapi zárónapján.

Csoknyai László örül, miután bronzérmet nyert az 50. cselgáncs Hungária Kupa 81 kilogrammos versenyében a budapesti Körcsarnokban 2013. február 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

A múlt héten a párizsi Grand Slam-viadalon ötödik magyar a harmadik helyért az ukrán Vitalij Dudcsikkal szállt szembe, a mérkőzés páros intéssel indult. Ezután a paksi dzsúdóst figyelmeztették, akinek kisvártatva egy összefejelésnél felrepedt a szemöldöke, így rövid ápolás következett. A hajrában az ukránt is intették, azaz döntetlen volt az állás, jöhetett az aranypontig tartó ráadás. Ebből 56 másodperc telt el, amikor Dudcsikot lehúzásért ismét megintette a bíró, ez pedig már a hazai versenyző diadalát jelentette.

- Az ellenfelem a meccs felénél lefejelt, éreztem, hogy dagad, de nem érdekelt, ez volt az álmom, hogy vérző fejjel, magyar közönség előtt érmet szerezzek - nyilatkozta boldogan a 25 éves Csoknyai, aki az egyetlen magyar érmet szerezte a jubileumi Hungária Kupán. - Tudtam, hogy erős az ukrán, nekem viszont jobb az állóképességem, ráadásul a közönség fantasztikusan biztatott, egyszerűen nem hagyhattam cserben a szurkolókat."

Nem sokkal később a 100 kilogrammosok között Farkas Bálint a brazil Renan Nunessel szállt szembe a bronzért. Ez a csata csak 1 perc 49 másodpercig tartott, amikor a rasztahajú dél-amerikai kiemelte és eldobta a TFSE dzsúdósát, aki így ötödik lett.

Szombati érmesek, Szabó ötödik Ausztriában

Két japán és egy dél-koreai aranyérem született a budapesti Körcsarnokban zajló 50. cselgáncs Hungária Kupa szombati nyitónapján.

Az első versenynapon három súlycsoport, a 60, a 66 és a 73 kilogramm volt terítéken, a hazai versenyzők minden kategóriában a maximális négy fővel képviseltették magukat. A szombaton érdekelt 12 magyar összesen négy mérkőzést nyert.

Vasárnap 16 hazai dzsúdós lép tatamira a Körcsarnokban a 81, a 90, a 100 és a +100 kg küzdelmeiben.

A budapesti versennyel párhuzamosan zajló női Világkupán az ausztriai Oberwartban nyolc magyar szerepelt szombaton, közülük az 57 kg-os Szabó Katinka jutott a legmesszebb, aki ötödikként zárt.

Eredmények, Hungária Kupa:

60 kg:
1. Sisime Toru (japán)
2. Amartuvsin Dashdavaa (mongol)
2. Kido Sindzsi (japán) és Jeroen Mooren (holland)
66 kg:
1. Dzsun Ho Cso (dél-koreai)
2. Tumurkhuleg Davaadorj (mongol)
3. Morisita Dzsunpej (japán) és Kenneth van Gansbeke (holland)
73 kg:
1. Nisijama Juki (japán)
2. Guj Man Bang (dél-koreai)
3. Bruno Mendonca (brazil) és Rok Draksic (szlovén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!