Sportvilág

2009.10.18. 19:44

Forma-1 Brazil Nagydíj: Button világbajnok

Sao Paulo - Jenson Button, a Brawn GP brit pilótája nyerte az idei Forma-1-es világbajnokságot, miután a vasárnapi Brazil Nagydíjon az ötödik helyen végzett, és ezzel egy versennyel a zárás előtt behozhatatlan előnyre tett szert.

Kerkai Attila

A vb 16., utolsó előtti futamán az ausztrál Mark Webber (Red Bull) győzött, a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber) lett a második, a brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) pedig a harmadik.

A hazai közönség előtt szereplő Rubens Barrichello, Button csapattársa nyolcadikként zárt. A vb-újonc Brawn GP elhódította a konstruktőri címet.
   
A 29 esztendős Button, aki eddigi pályafutása során hét futamgyőzelmet könyvelhetett el - az elsőt 2006 augusztusában a Hungoraringen -, a 14. helyről rajtolt, és bámulatos előzésekkel, remek boxtaktikával harcolta ki a vb-elsőséget érő ötödik pozíciót.
   
Webber, aki a második helyről startolt, a 26. körben előzte meg a pole pozícióból induló Barrichellót. A brazil versenyző végig az élbolyban száguldott, ám a hajrában defektet kapott, és lecsúszott a nyolcadik helyre.

 További részletek és Forma-1 es érdekességek a www.f1csatorna.hu oldalán! Kattintson ide!


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!