Sportvilág

2006.09.29. 02:29

Budapest-Dakar-rali?

Budapest (mti) - Budapestről rajtolhat el 2009-ben a Dakar-rali mezőnye, ha a világhírű nemzetközi autós viadal szervezői a magyar fővárosnak ítélik a rendezés jogát, amire felettébb jó az esély.

nincs nev

Mindez azon a csütörtöki sajtótájékoztatón hangzott el, amelynek keretében Demszky Gábor főpolgármester az önkormányzat nevében és Szalay Balázs autóversenyző a ralit szervező cég, az A.S.O. kelet-európai képviselőjeként szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy Budapest harcba száll a startjogért.Demszky Gábor előrebocsátotta, hogy az esemény nem csupán sport-, hanem turisztikai szempontból is kiemelkedő jelentőségű, s a magyar fővárosnak is plusz reklámot jelentene, ha megkapná a rendezést, hiszen a Dakar-ralit minden évben világméretű médiaérdeklődés övezi. Minősítése szerint, mint a Forma-1 után a második legnépszerűbb autóversenyről rendre 200-nál is több újságíró tudósít, legutóbb 187 országban, naponta több mint 5 millió ember nézte a televíziós közvetítéseket, s például a barcelonai rajtnál 300 ezren voltak jelen a kocsikaraván indításánál.Szalay Balázs, aki amúgy eddig nyolc alkalommal volt résztvevője a Dakar-ralinak, hozzáfűzte, hogy a verseny alatt csak Európában 40 ezernél is több cikk foglalkozik az eseménnyel, s legutóbb mintegy 560 órában tudósítottak a tévétársaságok a korábban rendre Párizsból, újabban viszont már változó helyszínről startoló, s a szenegáli fővárosban véget érő viadalról.A tájékoztatón elhangzott, hogy a rendezési jogért 2 millió eurót kell fizetni, s ehhez a garanciát vállaló kormánytól várják a pénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!