Sport

2017.04.27. 17:00

Szombaton bajnoki döntőnek számító meccset vív a ZTK és a Szeged

Zalaegerszeg - Rég volt utoljára annyira szoros a hajrá a férfi tekézők Szuper Ligájában, mint a mostani sorozatban. Szombaton döntővel ér fel a ZTK-FMVas és a Szeged egerszegi összecsapása: aki nyer, azé lesz az aranyérem.

Kerkai Attila

A tekesportban nem gyakran, de előfordul döntetlen is, ami holnap a Szeged bajnoki címét jelentené, hiszen a vendégek egy pont előnnyel várják a Városi Sportcentrumban 10 órakor kezdődő mérkőzést.

Három hete rendezték az utolsó előtti fordulót a Szuper Ligában, így a csapatoknak éppen elég idejük volt, hogy felkészüljenek a sorsdöntő ütközetre. Vajon ez a ZTK-FMVasnak miként sikerült?

- Azt gondolom, nem lesz evvel gond. Nemes Attila is edzésbe állt, s ha nincs is tökéletes állapotban sérülése után, vállalni tudja a játékot - adott gyorsjelentést együtteséről Fehér László edző. A szakember szerint 50 százalék esélye van mindkét félnek a bajnoki címre.

- Amikor legutóbb, 2013-ban bajnokok lettünk, éppen a Szegedet előztük meg, és 4 pont volt a végén a különbség a javunkra - idézte fel Fehér László. - Most újra itt a lehetőség előttünk. Idén a dobogót tűztük ki magunknak célnak, és volt idő tavasszal, amikor úgy tűnt, el sem érjük. Ám ez a bajnokság rendkívül kiegyensúlyozott, a Szeged és a Répcelak is botlott, mi pedig utóbbit legyőztük. Ez hozta meg a fordulatot.

A ZTK tehát negyedik éve vár egy újabb bajnoki címre. A kérdés az, hogy elbírják-e a játékosok ennek a terhét.

Fehér László (balról) és Nemes Attila. Az edző örül, hogy a játékos visszatér Fotó: archív/Katona

- Én ebben bízok, és a taktikai jellegű munka mellett ezen a héten a pszichés felkészítés is előtérbe került - válaszolt a tréner. - Mindenki a maximumot akarja hozni szombaton, és ha fejben kellően koncentráltak leszünk, meglehet a bajnoki cím. Persze tudjuk, hogy a Szeged nagyon erős csapat.

A korábbi években a jó hangulat miatt is érdemes volt tekemeccsre járni Egerszegen, sőt, volt Bajnokok Ligája találkozó, amelyre egy egész busznyi ZTK-drukker utazott külföldre. Fehér László most is nagy szurkolásra számít.

- A várakozás nagy, biztosan sokan lesznek a lelátón, aki helyet akar magának, időben kell érkeznie. Igazi katlan lesz megint a tekecsarnok - mondta a szakvezető.

A Szuper Liga a hét végén a nőknél is véget ér. A ZTE-ZÁÉV három hete idehaza kikapott az éllovas Rákoshegy VSE-től, így a két csapat fővárosi találkozója immár tét nélküli: a hazai csapat bajnokként, a zalai ezüstérmesként léphet pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!