Sport

2017.05.29. 16:15

Újra az idegenbeli bravúr reményében utazik a ZTE az Alba otthonába

ZALAEGERSZEG Kedden folytatódik a csata, a helyszín ezúttal Székesfehérvár, s ha ennyiből nem derült volna már ki: a férfi kosárlabda NB I elődöntőjének harmadik összecsapása következik. A kedden, 20 órakor kezdődő újabb mérkőzés előtt az Alba Fehérvár és a Zalakerámia-ZTE KK párharca 1-1-re áll.

Kerkai Attila

Pénteken hazai pályán nem sikerült nyernie a Zalakerámia-ZTE KK-nak, pedig akkor úgy utazhatott volna ma Fehérvárra, hogy már csak egy lépésre van a finálétól. A keddi találkozó után viszont az egyik fél valóban kézzelfogható közelségbe kerül a döntőhöz. A kérdés "csak" az, hogy az Alba Fehérvár vagy a ZTE KK?

Az egerszegiek most sem esélytelenebbek, mint a házigazda, s nem is kell nagyon megerőltetni a memóriánkat, hogy felidézzük a múlt szerdai ZTE-sikert. A pénteki, végül Alba-győzelmet hozó egerszegi mérkőzés egyik vezéráldozata lett Julian Norfleet, aki hétfőn még nem edzett. Pontosabban ő is ott volt a tréningen, de inkább csak kezelték a sérült bokáját. Utólag visszanézve, egy rossz talajfogás eredményezte, hogy megrándult az amerikai fiú bokája, s megnyúltak a szalagjai. A csapat szombaton csak átmozgatott, vasárnap pihenőt kaptak a játékosok.

- Norfleet bokája saját elmondása szerint hatvanszázalékos állapotban van, nem tudjuk, hogy játszhat-e. Van még egy nap a mérkőzésig, addig változhat a helyzet. Tökéletesen ennyi idő alatt biztosan nem gyógyul meg egy ilyen sérülés, de csak akkor lép pályára, ha legalább nyolcvanszázalékos állapotban lesz. Az ilyen sérülés is a fáradtság számlájára írható, hiszen nem lökték meg, nem estek rá, csak a megszokott mozgáskoordináció kissé felborult és rosszul fogott talajt - elemezte játékosa helyzetét Bencze Tamás vezetőedző.

S ha már a fáradtság szóba került. Igen, fáradtak a ZTE KK kosarasai, de ez nem meglepő, amilyen sorozatban vannak. A vezetőedző is kiemelte ezt, ami a pénteki találkozón érződött leginkább a két csapat között, de Bencze Tamás szerint ezzel együtt is lehetett volna nyerni.

Emmanuel Ubilla frissessége is sokat jelenthet majd. A ZTE KK irányítója és társai a múlt héten ünnepelhettek Fehérváron, most újra megtennék ezt szurkolóikkal közösen Fotó: Szekeres Péter

- Minden nem fogható csak a fáradtságra, habár pénteken nagyon lehetett érezni, hogy az Alba többet pihent az elődöntős sorozatra - folytatta ezzel a szakember. - Kielemezve a mérkőzést azt is láttuk, hogy a vereség okait kétharmadrészt a fáradtság okozta, a maradék egyharmad viszont az, amit mi nem tudtunk megvalósítani a játékunkban. Ha volt is sebességbeli különbség a két csapat között, ám így is volt esély a győzelemre.

Az Alba Fehérvár élt a lehetőséggel pénteken, kedden viszont új fejezet kezdődik a két csapat párharcában. Az állás egy-egy, a ZTE KK pedig ismét "nekifut", hogy egy újabb idegenbeli bravúrt érjen el.

- Természetesen az a cél, hogy nyerjünk, visszaszerezzük azt az esélyt, amit a nyitótalálkozón kivívtunk magunknak - adta meg a keddi "irányt" Bencze Tamás. - Nem vesztettünk semmit, az esély újra adott a sikerhez. Ám jobb játékra lesz szükségünk, mint pénteken és frissebbnek is kell lenni. Nagyon bízom benne, hogy ez a pár nap e téren is felüdülést hoz. Az Alba a pénteki mérkőzésen módosított a védekezésén, nagyon védték a külső dobásainkat. Erre is jobban kell majd reagálnunk. Győzni akarunk, nem vitás.

A ZTE KK szurkolóinak fenntartott vendégjegyek természetesen ismét rekordgyorsasággal gazdára találtak, a szurkolás tehát megint adott lesz. A klub azt kéri a Fehérvárra utazóktól, hogy ezúttal kékbe öltözzenek, hiszen ez lesz a ZTE KK színe az idegenbeli találkozón, hogy a játékosok mégjobban érezzék, mennyien állnak mögöttük.

A párharc negyedik felvonását szombaton (19.00) Zalaegerszegen rendezik, s ha szükséges lesz az ötödik találkozó, az hétfőn Székesfehérváron következik.

A másik elődöntőben körmendi sikerével már csak egy lépésre van a Falco KC a döntőtől, hiszen 2-0-ra vezet a párharcban. A keddi Falco KC-Körmend találkozót 18 óratól rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!