Sport

2017.06.18. 15:55

Idén is kettős verseny a felhők között - Ultrakönnyű repülők versenye Zalaegerszegen

ZALAEGERSZEG A megyeszékhelyi, hatházi reptér nemrég ismét benépesült ultrakönnyű repülőkkel és versenyzőkkel.

Varga Andor

Az először tavaly, hagyományteremtő szándékkal megrendezett kettős viadalra került sor ismét. A kezdő pilóták a Mazsola Tanoda Kupában szerezhettek némi rutint; míg a "profik" a repülős élet ismert és elismert, balesetben elhunyt tagja, Balogh István tiszteletére megrendezett Pufi Emlékversenyen állhattak rajthoz. Az indulókra naponta egy navigációs szám várt a háromnapos viadalon, mely barátságos, sőt, családias hangulatával is kivívta a vendégek elismerését.

A Mazsola Tanoda Kupa díjkiosztóján balról a dobogósok, Gémesi Zsolt, Waller Attila és Simon Csaba. Mellettük a díjátadók, Pető Sándor és Vincze János Fotó: ZH

A végeredmény. Mazsola Tanoda Kupa: 1. Simon Csaba (Nyíregyháza), 2. Waller Attila, Pataki Bernadett (Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület), 3. Gémesi Zsolt (Budapest).

Pufi Emlékverseny: 1. Ferinc Vince, Lukács Norbert (Nagykanizsa), 2. Dolhai Krisztián, Taba Viktória (Balatonfőkajár), 3. Hegedűs Károly, Csapó Tünde (Keszthely).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!