Sport

2016.03.10. 17:26

A ZTE FC pénteken Dunaújvárosban nem hibázhat

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II 19. fordulójában a ZTE FC már pénteken lejátssza soros találkozóján, méghozzá 18 órától Dunaújvárosban. A papírforma zalai sikert ígér, de a futballra is igaz: előre egyetlen meccset sem lehet lejátszani, főleg nem fejben.

Kerkai Attila

Az egerszegi csapat tagjai a hét végén akár hátradőlve is figyelhetik a mezőny mérkőzésének alakulását. Ahhoz, hogy a „kényelmi szempontok" adva legyenek, és ne előregörnyedve kelljen a kék-fehéreknek lesniük a többi meccs alakulását, nincs mást tenni, mint nyerni. A Dunaújváros a tavaszra elfogyott, legalábbis profi játékosaitól elköszöntek, hiszen a klub anyagi gondjai következtében ezt meg kellett lépniük. A felnőtt keretet a saját utánpótlásból töltötték fel, s kimondva is a túlélés a cél jelenleg a DPASE-nél. Annál a klubnál, amely egy éve még élvonalbeli volt, de nagyot fordult a világ arra felé.

A ZTE FC a Mezőkövesd ellen elveszített hazai rangadó után egyértelműen be akarja zsebelni a három pontot, amelyre esélyes. Csank János, a zalaiak szakvezetője is ezt erősítette meg, és a mesteredző eleve kerülte az olyan kijelentéseket, hogy a mérkőzés országos kettes, mert mint mondta, ilyet a futballban nem lehet kijelenteni.

- Egy fiatalokból álló csapattal találkozunk, amelyen nem lesz nyomás, mert senki sem várja el tőlük, hogy például minket legyőzzenek - mondta Csank János. - Ezek a srácok a jövőjükért is futballoznak jelenleg, ami számukra a legfontosabb. Azt gondolom, olyan teljesítményt akarnak nyújtani, amivel felhívják magukra a figyelmet. Márpedig ez kellő motivációt is jelent.

Bedi Bence az ősz egyetlen mérkőzéséről sem hiányzott, de egy januári rossz mozdulat a sérültek listájára és kényszerpihenőre kényszerítette. A fiatal középpályás pénteken visszatérhet

Csank Jánost kérdezve úgy fogalmazott, hogy nincs extra gond amiatt, mert kikaptak a Mezőkövesdtől, hiszen a vereség másnapján már új célok fogalmazódtak meg.

- Nincs már min rágódni így van ez most is - hallottuk tőle. - A pozitív gondolkodás a fontos, például, hogy a télen négy pont előnyünk volt a Mezőkövesddel szemben és volt még vissza 15 forduló a tavaszból. Most is megvan a négy pont közöttünk, de már csak 12 meccs van a zárásig... Ettől függetlenül a döntetlent meg kellett volna csinálnunk, de a második félidei fölényünket nem tudtuk gólra váltani.

Dunaújvárosban a ZTE FC célja nem lehet más, mint a győzelem és erre készülnek a kék-fehérek. A ZTE ugyanis az erősebb és a jobb csapat, amit érvényre kell juttatnia. Csank János azt még elárulta, hogy a januárban térdsérülést szenvedett Bedi Bence visszatér.

- Visszatér és kezdő is lesz - jelentette ki, továbbá kitért a keret másik két sérült játékosára is. - Babati Benjamin helyzete más, még kérdéses mikor játszhat újra. A jövő heti, Vác elleni találkozónk után a válogatott mérkőzése miatt kéthetes szünet következik, s azt gondolom, az az idő elegendő lesz neki is, hogy végre százszázalékos állapotba kerüljön. Ugyanezt tudom mondani Simonfalvi Gáborral kapcsolatban is.

Bár még odébb van, ám okulva a a múltkori tapasztalatokból, a március 19-i ZTE FC - Vác találkozóra is kaphatók jegyek elővételben. A ZTE Arénában működik a beléptetőrendszer, és akik a találkozók kezdete előtt közvetlenül érkeznek, a jegyvásárláskor a törvényi előírások szerint meg kell adniuk adataikat, ami időbe telik. A rendszer működik (hogy jó ez, vagy sem, megint más kérdés...), nem egerszegi találmány, de az elővétellel időt takaríthat meg mindenki...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!