Sport

2017.07.15. 11:50

Downhill - a dombról lefelé száguldanak

KERÉKPÁR - A nagykanizsai Hóbor Zoltán és Kling Bence indul a downhill kerékpáros szakág országos bajnokságán, Eplényben. A nehéz viadalra a Csónakázó-tó erdejének fái közt cikázva próbáltak felkészülni.

Benedek Bálint

- Eplényben az ismert sípálya nyomvonalán kell minél gyorsabban leérni a célba, ám ez csak elmondva ilyen egyszerű, ugyanis a szervezők számos akadályt építenek, sőt, az állandóan változó természet is kihívások sora elé állítja a résztvevőket - bocsátotta előre a 24 éves Hóbor Zoltán. - A technikás, 1700 méter hosszú terepet négy alkalommal volt már szerencsém teljesíteni, de mindig más körülmények vártak. Ezúttal poros pályára számítok, bár az sem kizárt, hogy eső lesz. Nem tehetek mást, fejben próbálok mindkét eshetőségre felkészülni.

A profi felnőttek kategóriájában egy pécsi csapat színeiben induló Zoltán új, meglepetésugratókra és módosított kanyarokra is számít.

- A mezőny állandóan változik, most épp csökkent, többen felhagynak a veszélyes száguldással - tette hozzá Zoltán. - A korábbi hétszeres bajnok Liszi Attila már motokrosszban bizonyít, bár erre a versenyre visszatér. Az én célom a dobogó.

A 18 év alattiak (junior) közt képviselteti magát a 15 éves Kling Bence, aki szintén a kanizsai tó melletti erdőben tökéletesíti a tudását.

- Sajnos elég kevesen vagyunk, az utánpótlást tulajdonképpen egy baráti társaság adja, ehhez a sporthoz ugyanis szorgalomra és kitartásra van szükség - mondta Bence. - A Csótón mindössze egy nyomvonalat tudunk használni, s a lehetőségeinkhez mérten igyekszünk fejleszteni, de ez sok pénzbe kerül, amit jórészt a szüleink biztosítanak.

Kling Bence két éve küzd a szakágban a lehető legjobb eredményekért. Az ob-n Zoltánhoz hasonlóan szeretne a dobogó közelébe kerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!