Sport

2017.06.29. 16:25

Már a junior Európa-bajnokságra készül Major Veronika

KESZTHELY Major Veronika, a Keszthelyi Befag LK sportlövője egy csapatarannyal, illetve két egyéni ötödik helyezéssel zárta a németországi Suhlban lezajlott junior sportlövő-világbajnokságot.

Varga Andor

Az eredményeket már közöltük, tegnap pedig arra kértük a versenyről hazaérkezett sportolót, összegezze németországi élményeit.

- A csapat produkciója és a saját teljesítményem szempontjából is elégedett vagyok - kezdte Veronika, aki légpisztolyban és sportpisztolyban egyéniben egyaránt döntőbe jutott, és ott két 5. helyet szerzett, világbajnoki címét pedig a magyar légpisztolyos női csapat (legjobb teljesítményt nyújtó) tagjaként érdemelte ki. - Nagy örömöt okozott mindenkinek a mi elsőségünk, illetve az az aranyérem is, amit a fiúk szereztek a kisöbű szabadpuska csapatban, ráadásul korosztályos világrekordot lőve.

Major Veronika elégedett a vb-n történtekkel Fotó: Szekeres Péter

Major Veronika utolsó éves junior, hiszen idén elmúlt húsz éves, és a sportág szabályai szerint ebben a naptári évben még szerepelhet a korosztályban. Ahol várnak még rá feladatok, például egy Európa-bajnokság, amit Bakuban rendeznek meg.

Aztán következik a felnőttek mezőnye...

- Igen, várom nagyon - válaszolta kérdésünkre. - Bár nem lesz ismeretlen, hiszen versenyeztem már felnőttek ellen. Remélem, eztán is meg tudom állni a helyem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!