Sport

2017.05.21. 18:59

Elődöntőbe jutott a ZTE KK

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda NB I A negyeddöntős párharcai közül vasárnapra csak a ZTE KK- Szolnok csata nem dőlt el. Aztán vasárnap megtörtént ez is - zalai szempontból nagyon is pozitív előjellel.

Varga Andor

Zalakerámia-ZTE KK - Szolnoki Olaj KK 85-69

(18-19, 14-21, 31-20, 19-9)

Zalakerámia-sportcsarnok, 2300 néző. Jv.: Cziffra, Benczur, Ádám.

ZTE KK: Ubilla 30/9, Norfleet 13/6, Benke 17/6, Szabó 4, Wright 8. Csere: Mohácsi 13/12, Kis, Czinger, Gáll, Kovács. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Szolnok: Pavlicevic 14/9, Barnies 18/12, Vojvoda 19/6, Eilingsfeld 4, Tóth 9. Csere: Borisov 2, Popovic 3/3, Hajdu, Rudner, Csák. Vezetőedző: Kmezic Zoran.

A csarnok már egy órával a kezdés előtt fehérbe borult (a klub felhívására öltöztek így a nézők) és hangos volt a szurkolók énekétől, a hazai csapat első számú drukkere viszont ezúttal a kiállítása miatt eltiltott Adomas Drungilas lehetett, aki tenni ennél nem tudott többet az Egerszegen legutóbb 2010-ben sikerült elődöntőbe jutásért.

A Szolnok 6-0-val kezdte a meccset, de rövidesen kiderült: ők sem fognak bedobni mindent ezen az estén (5. p.: 9-8). A ZTE először és csak egy pillanatra vezetett, fej-fej melletti küzdelemben, de végig futott az eredmény után az első tíz percben. A második játékrészt ismét a vendégek kezdték jobban (12. p.: 20-25), Vojvoda újra nagyszerűen játszott, és a vendégek jóval több lepattanót is szedtek (a szünetig 16-25). A magassági hátrányban lévő ZTE a két amerikai betöréseire épített - ezen a téren a kiválóan játszó Ubilla vitte a prímet. Benke nagyszerű szereléseket mutatott be a saját palánk alatt, de a vendégek előnye mindezekkel együtt is tovább nőtt (16. p.: 26-37). A nagyszünetig csökkent a zalai hátrány (32-40), a szolnoki vezetéshez pedig a vendégek jó távoli dobásai is kellettek.

Fordulás után aztán valami egészen más kezdődött. A ZTE először csak még jobban kezdett védekezni és küzdeni, sokkal jobban dobni, és az Ubilla, Norfleet, Benke hármas vezérletével másodszor is megszerezte a vezetést (27. p.: 53-52). Ekkor még lehetett attól tartani, hogy jön a Szolnok, de ez nem történt meg, egyszerűen nem történhetett, a ZTE annyival jobb volt ellenfelénél (29. p.: 61-55). Elképesztő triplazáport láthatott a közönség: a ZTE az első félidei egy azaz egy hármasa után a folytatásban tízszer talált be távolról - Mohácsi például egymaga négyszer.

Igyekezett a címvédő is, részükről is érkezett hét tripla, de az extázisba került kék-fehérek ellen kevés volt minden (35. p.: 76-66). A vendégek legjobbja Barnies volt, Vojvodát viszont váltott védekezéssel, de főleg Norfleet révén sikerült kivonni a forgalomból. Fantasztikus este volt, a publikum minden rigmust elhasznált („Kék az Isten!”, „Mi leszünk a bajnokok!”), pedig talán várnak még ránk nagy(obb) meccsek (is) a szezonban.

A rájátszás szerdán Falco- Körmend és Alba Fehérvár- ZTE elődöntőkkel folytatódik - az egyik fél 3. sikeréig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!