Sport

2017.05.04. 18:40

Atlétika: Veiland és Takács csúcsai

Ismét a szélrózsa minden irányába elutaztak a Zalaszám-ZAC atlétái. Csóti Jusztina Cipruson edzőtáborozik, Szűcs Valdó Barcelonában készül, Veiland Violetta pedig az Európa-bajnok Márton Anitával Montenegróban edzőtáborozott.

Kerkai Attila

Ez utóbbi helyszínen, Drazsevinán nemzetközi versenyen is rajthoz állt Veiland Violetta, aki új egyéni csúccsal, 15,07 méterrel ezüstérmet nyert és teljesítette a junior Európa-bajnokság kiküldetési szintjét.

Veiland Violetta jó formában

A Zalaszám-ZAC dobó szakágának másik fele Szombathelyen a Savaria Kupán remekelt. Közülük is Takács Dóra válogatott diszkoszvető teljesítménye kívánkozik az élre, aki a felnőttek között - junior létére - harmadik lett, 48,03 m-es remek egyéni csúcsával és szintén megváltotta a repülőjegyét a junior Európa-bajnokságra is. Ezen a versenyen Takács Dóra súlylökésben és diszkoszvetésben megnyerte a junior Szuper Ligát.

Takács Dóra is készülhet a junior Eb-re
Fotó: Katona Tibor

Vekas Martin egy ezüst- és egy bronzérmet nyert a két dobószámban. Az ifjúsági Zsoldos Viktória megnyerte a súlylökést, Veiland Fanni a serdülők súlylökésében bronzérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!