Sport

2017.04.06. 13:55

Nagykapornaki menetelés - hazai siker várható Kanizsán?

Nagykanizsa/Zalaegerszeg - A 22. forduló küzdelmeit rendezik a hét végén a megyei labdarúgó első osztály küzdelmeiben. A II. osztályban is egyre érdekesebben alakulnak az eredmények.

Kerkai Attila

A megyei I. osztályban a Kaposi International Transport Csács-NSE és az UFC Nagykanizsa kéz a kézben halad fej-fej mellett egymással az élen. A Csács-NSE rangadót nyert a múlt héten Gellénházán, most a Nagykanizsa fogadja a gellénháziakat. A nemesapátiak most szabadnaposak lesznek, de a jövő héten aztán következhet a Csács-NSE-Nagykanizsa csúcsrangadó.

Ezúttal Gyulai Csabát, a Nagykanizsai Olajbányásszal az NB I-et is megjárt futballistát kérdeztük az esélyekről, aki korábban az UFC Nagykanizsa edzője is volt, jelenleg pedig a Semjénháza SE U19-eseit trenírozza.

Ahogy a szövetség adatbankja beadta a forduló párosításait, olyan sorrendben mondta el az egykori tapasztalt labdarúgó a véleményét a mérkőzésekről. Tehát a Lenti-Teskánddal kezdtünk, hogy aztán egy adottnak vett meccs jóslata következhessen

- A lentiek ha a tabella első felében szeretnének maradni, hozniuk kell a mérkőzést, ugyanakkor lassan a Teskándnak is jól jönne egy bravúr a továbbiakra - mondta Gyulai Csaba. - Egyértelműen kijelenteni a százszázalékos LTE-sikert nem merném, de azért ők az esélyesebbek. A Csesztreg-Zalakomár kapcsán az egyetlen biztos hazai siker jut első blikkre az eszembe, szóval ez az összecsapás azért simának tűnik.

Makovecz Martin (fehérben) a kapornakiak játékosa lő. Ahogy csapata, ő is remek formában van Fotó: Katona Tibor

Azért ilyen könnyen nem úszta meg a gondolatait a szakmában is bátran elmondó tréner, hiszen a Türje-Gyenesdiás és a Nagykanizsa-Gellénháza is neki jutott.

- Mondjuk azt, hogy Türjén alsóházi rangadót rendeznek, a hazaiaknak óriási szükségük van a pontokra, és ki mást, ha nem a gyenesieket tudnák megfogni. Viszont a vendégek képesek arra, hogy ezt megakadályozzák, ezért ikszes meccsről beszélnék. No, és a forduló rangadóját Kanizsán rendezik... Bencze Péter a jelenleg harmadik Gellénházánál végzett munkáját maximálisan tisztelem, ugyanakkor úgy érzem, a listavezető UFC-nek jobb a kerete. Ahol olyan támadótrió rohamoz, mint a Szalai Dániel-Péntek Adrián-Nagy Gergő hármas, azt a csapatot nehéz megállítani jelen pillanatban. Hazai sikerre, kis százalékban döntetlenre van kilátás.

A végére pedig a Kiskanizsa-Pókaszepetk, Zalalövő-Szepetnek és a Semjénháza-Zalaszentgrót meccs maradt.

- Hát igen, a Kiskanizsa esetében lehet kissé hazabeszélek a hazai sikerrel, bár a Sáska tényleg jól megy mostanság, folytatta ezzel Gyulai Csaba. - A Lövő-Szepetnek pedig egy valóban jó meccsnek ígérkezik. Tabellaszomszédok, a hazaiaknál Ostrom János irányít ismét, a Szepetnek pedig mindig mindenkire veszélyes jó csapat, így mintha döntetlen felé hajlana a mérkőzés. A Semjénháza-Szentgrót esetében mindkét legénység az ellencsapásokban, kontrákban jó, illetve abban gondolkodik. A hazai győzelem mellé a döntetlen esélyét is látom.

A megyei II. osztályban lement pár forduló tavasszal, egészen pontosan négy és az őszi elsők leszorultak az első helyről. Északon a Zalaszentiván jelenleg harmadik (itt az FC Keszthely áll az élen), Délen pedig a Becsehely immár négypontos hátrányban van az élre ugrott Gelsével szemben.

A tavasz eddig legjobban, vagyis hibátlanul teljesítő megyei II-es csapata az Északi-csoportban szereplő Nagykapornak. Rangadókat nyert, legutóbb a Zalaszentivánt verték Makovecz Martin duplájával, aki előzőleg triplázott a Várvölgy ellen. Ám hogy mi a kapornakiak titka, erről Sümegi István edzőt kérdeztük.

- Sikerült igazolnunk, hiszen Cserép Dániel Gutorföldéről, Zöldvári Márk Pacsáról érkezett, Tüh Norbert pedig visszatért hozzánk Pölöskéről - mondta Sümegi István. - Ez is segített, de alapvetően az, hogy a nyáron, amikor átvettem a csapatot, egy újfajta munkát kezdtünk el. Sikerült megtalálni mindenkinek a helyét a csapatban, a téli felkészülés alatt pedig már látszott, hogy lehet valami... A tavasszal pedig megéreztük a siker ízét, s remélem, így is folytatjuk. A Zalaszentivánt úgy győztük le, hogy a 25. perctől emberhátrányban futballoztunk. A csapat küzdenitudásból is jelesre vizsgázott, de akarják is a sikert a játékosok. Sokkal jobb lejönni így a pályáról, mint egy vert seregnek. Azt mondtam, munka, munka és alázat, ezek a legfontosabbak, amire vevők a játékosok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!