Sport

2017.03.31. 16:30

Tatabányán a Budaörs ellen - Fontos sorozatot kezd a ZTE FC

Kéthetes szünet után folytatódik a labdarúgó NB II sorozata. A 27. fordulóban a ZTE FC vasárnap 16.30-tól a Budaörs vendége lesz, ám a mérkőzést Tatabányán rendezik meg.

Kerkai Attila

Ahol ugyebár a helyi NB III-as alakulat kizárásával egyelőre nincs futballcsapat, viszont van stadion. A Budaörs pedig éppen stadion nélkül van, hisz az otthonát most építik. Így viszont, ha úgy tetszik, vasárnapi mindkét csapat idegenben szerepel.

Hogy ez a ZTE FC szempontjából mennyit számít, előre megjósolhatatlan. Az biztos, hogy a Budaörs hozzászokhatott már az állapothoz, hiszen az ősszel Csákváron játszott albérletben, s tavasszal tette át "székhelyét" Tatabányára. A ZTE FC a legutóbbi fordulóban simán verte idehaza a Balmazújvárost, egy hete a ZTE Aréna avatóján pedig tornagyőztes lett egy erős mezőnyben.

Kékben a zetés Nagy Tamás fejel kapura a Budaörs elleni őszi, hazai mérkőzésen. Akkor a fővárosiak 1-0-ra nyertek, holnap viszont új meccs kezdődik - melyen az egerszegi játékos nem játszhat
Fotó: archív/Katona Tibor

- A munkának szenteltük ezt a kéthetes szünetet, főleg a második hetet, hiszen elég kemény sorozat előtt állunk áprilisban - árulta el Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője. - Örültem, hogy a stadionavatón jó hangulatú, ráadásul színvonalas és eredményes tornán nyertünk. Annak már kevésbé, hogy Patvaros Zsolt kézfeje eltört, s bár olyan gipszet kapott, amivel lehet játszani, a sérülés az mégiscsak sérülés. Nagy Tamás ötödik sárga lapja után pihen, és a Cegléd ellen térdszalag-sérülést szenvedett Jakab sem áll rendelkezésre.

A Budaörs elleni csatára térve: a biztos bentmaradásért harcoló fővárosiak tavasszal "csipegetik" a pontokat, 3-3 győzelem és döntetlen mellett egy vereség a mérlegük. Nem lennénk meglepődve, ha a ZTE FC ellen is éles lenne Bognár György együttese.

- Új edző irányít Budaörsön, egy, az életéért játszó csapatot - vázolta a soros ellenfél helyzetét Csató Sándor. - A kieső pozíciótól csak pár pontra vannak, számukra minden meccs életbevágó. Ám nekünk is, hiszen az élcsoportba akarunk visszajutni, ehhez meg pontok kellenek. Győzni megyünk Tatabányára, s a hiányzók ellenére annak örülök, hogy a korábbi maródiak viszont már rendelkezésre állnak. A Balmazújváros elleni jó játékot, illetve a stadionavatón mutatott futballt kell meglovagolnunk, vagyis azt megmutatni, hogy ez az igazi arcunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!