Sport

2017.02.01. 16:22

Szűcs Valdó: egyéni csúcs

Zalaegerszeg - Alig kezdődött meg az atléták fedett pályás versenyidénye, de a Zalaszám-ZAC tagjai máris nagyon aktívak: az elmúlt hétvégén három európai városban is rajthoz álltak.

Kerkai Attila

Wales-ben, egészen pontosan Cardiffban futott Szűcs Valdó, aki remekül kezdte az idényt. A nemzetközi versenyen kevésbé jól sikerült rajttal, de annál kiválóbb gátközi futással 7,82 mp-es egyéni csúccsal nyerte meg a 60 méteres gátfutást. Az eredmény nem csupán egyéni rekord, de a közelgő belgrádi fedett pályás Európa-bajnokságra kiírt szintőn is belül van, így Szűcs Valdó gyakorlatilag megváltotta a helyét a magyar Eb-csapatba.

Szűcs Valdó megváltotta helyét a fedett pályás Eb-re 
Fotó: Katona Tibor

Folytatva a sort, a zalaszám-ZAC atlétái Bécsben is nemzetközi viadalon szerepeltek. Itt Veiland Violetta a női súlylökésben kezdte jól az idényt. Legjobb dobásával túljutott a számára bűvös 14 méteren, s végül 14,10 m-es teljesítménnyel ezüstérmet nyert. A sprinter Ferenczi Melinda sem panaszkodhat a kezdésére, hiszen fő versenyszámában, a 200 m-es síkfutásban 24,84 mp-es jó teljesítménnyel 7. lett.

Ígéretéhez híven pedig belekóstolt a leghosszabb sprintszámnak is nevezett 400 méteres síkfutásba és az élete első „éles” futamában elért 57,31 mp-es teljesítménye biztató ezen a „gyilkos” távon. Ott Benjamin 1500 m-en 4;01,02 perc alatt ért célba .

Pozsonyban az Olimpiai Reménység Versenyén Baki Barnabás remek egyéni csúccsal, 7,19 mp-es eredménnyel ezüstérmet nyert a 60 m-es síkfutásban. Dienes Mátyás ugyanebben a versenyszámban 7,36 mp-es egyéni legjobbjával megnyerte a B döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!