Sport

2017.01.11. 18:05

Győzelemmel kezdtek

Nagykanizsa - Jól kezdte az évet a Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda együttese, hiszen idegenbeli sikert szállított Székesfehérvárról.

Németh András

Dávid Kornél KA-Kanizsai Vadmacskák

75-79 (18-19, 23-20,

19-19, 15-21)

Amatőr NB I Nyugati csoport női kosárlabda-mérkőzés. Székesfehérvár, 50 néző. Jv.: Major Á., Czupi M.

Kanizsa: Fekete (22/3), Fuisz (22/3), Hegyi (13/9), Zsámár (6), Bánhegyi (12). Csere: Gutai, Kötő (4), Kovács R. Edző: Gábor Erzsébet.

Fekete Csilla (a labdával) egy korábbi találkozójukon. Ő is kivette a részét az idegenbeli sikerből
Fotó: Szakony Attila

Hegyi Vivien hármasa megadta az alaphangot, majd Fuisz Viktória négy pontjával 7-3-ra vezetett a Vadmacskák. A játék hullámzó volt, a hazai csapat az 5. percben át is vette a vezetést, de rá két minutumra már ismét a KVSE-nél volt hárompontos előny. A második negyedben továbbra is fej-fej mellett haladtak az együttesek, a játékrész utolsó két percében a vendéglátók kihasználták a kanizsaiak hibáit, így ismét náluk volt a vezetés.

Nagyszünet után továbbra sem tudott egyik fél sem jelentős előnyt kiharcolni, a vendégektől Fekete Csilla és Hegyi volt eredményes a mérkőzés azon szakaszában. A záró tíz percet kétpontos hátrányból kezdték Gábor Erzsébet tanítványai, Fuisz vezérletével azonban a találkozó 35. percében már öttel mentek a nagykanizsaiak. A székesfehérváriak ugyan felzárkóztak, de Fekete sikeres büntetőivel a Vadmacskák megőrizte előnyét és értékes győzelmet aratott.

Nyugodtan leírhatjuk, két utánpótlásnevelő centrum presztízsmeccse volt a fehérvári találkozó, melyen a kivívott győzelem sokat jelenthet az eddig is nem kevés első ligás és válogatott játékost kinevelő nagykanizsai kosárműhelynek. A KVSE soraiban ezúttal is szóhoz jutott két olyan kosaras Bánhegyi Beatrix és Zsámár Lili személyében, akik december végén az U16-os magyar válogatottal a bukaresti Balkán Kupán jártak és a veretlenül élen végzett magyar nemzeti csapat tagjai lehettek.

Gábor Erzsébet: Végig szoros, kiélezett mérkőzésen jutottunk túl. A győzelmet Fuisz és Fekete vezérletével harcoltuk ki.

Jók: az egész csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!