Sport

2017.01.28. 11:40

Gól nélküli ZTE-döntetlen az ETO FC-vel

Felkészülési mérkőzéssel zárta le hatnapos lipóti edzőtáborát a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata. A zalaiak gól nélküli döntetlent játszottak az NB III-as ETO FC Győr csapatával, melyben ismert labdarúgók is szerepelnek.

Kerkai Attila

ZTE FC – ETO FC Győr 0-0

ZTE FC: Szappanos -  Angyal, Polényi (Forgács), Nagy T., Deutsch – Végh (Ágoston), Tóth J.(Króner), Bedi – Paudits, Bobál (Ekker), Jakab.

A lipóti edzőtábort az NB II-es feljutásért harcoló ETO FC elleni mérkőzéssel zárta le a ZTE FC. A győriek erre a napra két mérkőzést is terveztek, ám a Gabcikovo lemondta az egyik  találkozót, így a ZTE FC ellen az ETO FC a teljes keretével utazott el. Magasföldi József, Gyagya Attila, hogy csak azokat említsük, akik játszottak az egerszegieknél is, vagyis ismert játékosokat vonultatott fel az ellenfél. A nagy hidegben rendezett, ráadásul 10 órakor kezdődött mérkőzésen a  ZTE FC új szerzeménye, a Csákvárról érkezett Paudits Patrik is bemutatkozott, aki végig játszotta a mérkőzést.

A legközelebb a gólszerzéshez Jakab Dávid (kékben) járt az egerszegiek közül
Fotó: Szekeres Péter

Ugyanakkor sok volt a hiányzó a zalaiaknál, hiszen Sérülés miatt Patvaros Zsolt, Daru Bence, Hegedüs Tamás, Babati Benjamin, Kretz Bálint  sem állt Csató Sándor vezetőedző rendelkezésére, Gottfried Dániel pedig Csákváron szerepel próbajátékon. A keret fiataljai pedig  már pénteken hazautaztak Lipótról, akik utánpótlás-tornán vesznek részt korosztályos együgyesükkel. Nem sok játékos állt tehát a szakvezetés rendelkezésére. Ugyanakkor egy próbajátékost is tesztelt Csató Sándor, a Sopronban is szereplő  védekező középpályás Tóth Jeremy  is szóhoz jutott a mérkőzésen.

A találkozón  nem született gól, a kapuk felváltva voltak veszélyeztetve. Talán a második félidőben mondható, hogy több lehetősége volt a ZTE FC-nek, akkor is az utolsó negyedórában, Jakab emelése például a felső lécről jött ki. Gól viszont nem esett, az egerszegieknél továbbra is a sérültek okozzák a legfőbb gondot, hiszen olyanok hiányoznak, akikkel a tavasszal a kezdőcsapatban is számolna a szakvezetés.

A ZTE FC mostantól hazai környezetben készül, szerdán újabb edzőmeccs vár rá, amikor Bükön a Budafokkal találkozik, szombaton pedig hazai környezetben a horvát NK Zagreb érkezik Egerszegre.

- Jó iramú mérkőzést játszottunk, aminek örülök, hogy az ellenfélnek nem sok helyzetet hagytunk, ugyanis a héten igyekeztünk a védekezésünket helyre tenni, amivel korábban akadtak gondok. A következőkben viszont már a támadásokra is nagyobb figyelmet kell szentelnünk, de nem könnyíti meg a helyzetünket a sok hiányzó. Jó lenne, ha minél előbb végre már a teljes kerettel készülhetnénk – értékelt a találkozó után Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!