Sport

2016.12.02. 17:45

Érvényesült a papírforma, Egerszegen nyert a Rába ETO

Zalaegerszeg - A férfi futsal NB I 10. fordulójában a bajnok Rába ETO ellen sokáig tartotta magát a Göcsej SK együttese, de a végén a rutin és a nagyobb tudás kidomborodott.

Jóna István

Göcsej SK-Rába ETO 1-8 (1-3)
Zalaegerszeg, 300 néző. Jv: Tamási P. (Vass, ifj. Imrő).
Göcsej SK: Balikó - Tóth, Gugcsó, Apatini, Horváth D., Csere: Gorjanácz, László, Horváth E., Szőke, Németh. Vezetőedző: Bagó Gábor.
Gólszerzők: Németh, ill. Jaison (2), Vas (2), Drahovsky, Harnisch, Gugcsó (öngól), Tóth (öngól).

A győriek légiósa, Constantino (8) finoman odébb tessékeli Szőke Ádámot, a Göcsej SK játékosát a csütörtöki meccsen Fotó: Pezzetta Umberto

A csütörtök késői kezdés ellenére viszonylag sokan voltak kíváncsiak a Rába ETO zalaegerszegi vendégjátékára. A találkozó felvezetéseként a szurkolók által hozott plüssállatok lepték el a játékteret, amit a klub a Zala megyei kórház gyermekosztályának lakóinak ajánl majd fel. Hírnevéhez hűen kezdett a vendégcsapat és szinte odaszegezte a zalaiakat a kapujukhoz. A Göcsej kontrákkal próbálkozott, de kevés sikerrel, a győriek futószalagon gyártották a helyzeteket, végül kétgólos győri vezetéssel zárult az első félidő. Bátran kezdtek a második félidőben a hazaiak és veszélyes támadásokat vezettek. A vendégek a vezetés tudatában nehezen pörögtek fel. Balikó kapus is remekelt, de a másik kapuban Tóthnak is rendesen akadt munkája. A 29. percben egy kontra végén Vas csavart Balikó mellett a zalai kapuba, s innentől már valóban az történt, amit a győriek szerettek volna. A hazaiak játéka ráadásul szétesett a végére. Érvényesült a papírforma.

Bagó Gábor: Az eredmény ellenére azt gondolom, hogy tisztességesen helytálltunk. Nagyon sokáig két gól különbség volt a csapatok között. Sajnos, ameddig az NB I-ben heti egy, illetve két edzéslehetőségünk van, addig nem tudunk közelebb kerülni az élcsapatokhoz. Így is úgy érzem, hogy erőn felül teljesítenek a fiúk és szívből gratulálok az eddig elért eredményekhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!