Sport

2016.12.13. 13:47

A labdát futtatták

Nagykanizsa – Trónfosztással zárult az idén a Kustán és Társai Öregfiúk Labdarúgó Torna, a címvédő MU-VILL csapata ugyanis a döntőbe se tudta beverekedni magát.

Pásztor András

A hétvégén a Zsigmondy-csarnokban rendezett öregfiúk tornára összesen 16 gárda nevezett, a városi kispályás labdarúgó bajnokságban szereplő csapatok mellett, Rédicsről, Véséről és Balatonkeresztúrról is érkezett egy-egy alakulat.

A szervezők négy darab négy fős csoportba sorsolták a csapatokat, ahonnét az első kettő jutott a negyeddöntőkbe. Az első kvartettből a 2. FC Almalé és a Bianka Pizzéria jutott tovább, míg a második négyesből a Puncs-Znet FC ás az FC Kau kvalifikálta magát.

A harmadik csoportból a Tip-Top gárdája és az Igazságügy jutott tovább, míg a negyedik csoportból a MU-VILL és a balatonkeresztúri Jóbarátok végeztek továbbjutó helyen.

A fináléba az Igazságügy (kékben) és a Tip-Top csapata került. Utóbbi ellenállhatatlan volt
Fotó: Szakony Attila

A negyeddöntőkre már kora este került sor, s az egyenes kieséses szakasz ki is hozta a feszültséget a csapatokból. A Puncs-Znet parázs hangulatú meccset vívott a balatonkeresztúri Jóbarátokkal, akik 1-0-ás győzelemmel léptek tovább. Hasonló eredmény született a 2. FC Almalé és az Igazságügy találkozóján, ami utóbbi gárda sikerét hozta. A MU-VILL magabiztosan 4-1-es eredménynel lépett túl az FC Kau gárdáján.

A Tip-Top a Bianka Pizzériával meccselt volna, ám utóbbi csapat a sérülések miatt visszalépett a további küzdelmektől, így a Kustán és Társai FC kapta meg a lehetőséget, de a kék-fehér csíkosak nem tudtak élni a lehetőséggel és 2-1es vereséget szenvedtek.

A két elődöntő gól nélküli mérkőzést hozott, így mindkét esetben büntetőrúgásokkal dőlt el a továbbjutás sorsa. Az Igazságügy a Jóbarátokat, a Tip-Top pedig a MU-Vill csapatát búcsúztatta a továbbiaktól.

A harmadik helyért a balatonkeresztúri Jóbarátok ötször rezgették meg a MU-VILL hálóját, amire csupán egyszer érkezett válasz.

A döntőben a nap végére kissé megfáradt Igazságügy 3-0-ás vereséget szenvedett a Tip-Top ellen, így utóbbi gárda emelhette magasba a kupát.

Természetesen a torna legjobbjait is megválasztották, a legjobb mezőnyjátékos Nyári Tibor (Jóbarátok) lett, a legjobb kapus Horváth Gábor (Tip-Top), míg a gólkirályi címet Papp Gábor (MU-VILL) gyűjtötte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!