Sport

2016.11.17. 18:40

Újabb szép zalai karatesikerek

Idei utolsó nagyobb szabású országos bajnokságát rendezték meg a karatézóknál. A Pakson megrendezett Ippon Shobu Karate Magyar Bajnokságra öt nagy stílusszervezet 47 egyesületének, 455 nevezése érkezett az ország minden tájáról.

Kerkai Attila

Márpedig ebből a zalai klubok képviselői sem akartak kimaradni, hiszen a tradicionális karate legrangosabb versenyének is számít az ippon shobu bajnokság. A megyeszékhelyi Toriki KHKE versenyzői, nagyon szép eredményeket értek el és tettek tanúbizonyságot felkészültségükről, ezen a rangos eseményen. Az összesített eredménylista, illetve az éremtáblázat alapján 47 egyesület közül az előkelő harmadik helyen végzett csapatuk. A Toriki KHKE tehetsége, Takács Virág Vivien pedig kiemelkedő teljesítményével a legeredményesebb versenyző díját is megkapta.

A Toriki Pakson szerepelt csapata, balról elöl Takács Virág Vivien

A Toriki KHKE tagjainak helyezései. Junior, leány: Takács Virág Vivien 1. hely küzdelem, 1.hely formagyakorlat. 14-15 évesek: Vugrinecz Attila 1. hely küzdelem. 12-13 évesek, leányok: Forintos Fruzsina 2. hely formagyakorlat, Vida Laura 4. hely formagyakorlat. 10-11 évesek: Lakatos Noel Márk 1.hely küzdelem.

Felkészítő edző: Takács Ferenc.

A szintén megyeszékhelyi Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület tagjai is nagyszerűen szerepeltek Pakson. Tagjai közül többen is aranyakat és további érmeket szerezetek. A ZSKE az összesített éremtáblán a 7. helyen végzett.

A ZSKE érmesei a viadal után, akik szintén jól szerepeltek
Fotó: Toriki, ZSKE

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület tagjainak eredményei. 7-8 éves leányok: Osbáth Hanna 1. hely küzdelem, 2. hely formagyakorlat. Osbáth Lora 3. hely küzdelem, 3. hely formagyakorlat. 10-11 éves leányok: Kovács Dominika Hanna 1. hely formagyakorlat, 3. hely küzdelem. 17-18 évesek: Szekér László 2. hely küzdelem.

A versenyzőket Molnár Tamás, Zóka Gábor, Nemes Róbert készítette fel.

A Japán Út Harcművészeti Egyesület is képviseltette magát a bajnokságon. Az egerszegi Szalai Rebeka a 13-14 évesek mezőnyében küzdelemben és formagyakorlatban is ezüstérmet szerzett a rangos eseményen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!