Sport

2016.11.04. 17:05

Szolnokon a ZTE KK - Az egerszegiek most sem mondhatnak le a bravúrról

Az NB I A-csoportos férfi bajnokságban olyan párosítás következik, amely a legutóbbi pontvadászatban, szinte évre pontosan egy évvel ezelőtt nagy meglepetést hozott. A Zalakerámia-ZTE KK együttese ugyanis győzött Szolnokon, s most vasárnap (18.00) az egerszegiek ismét a bajnok Szolnoki Olaj KK vendégei.

Kerkai Attila

A Zalakerámia-ZTE KK-nál is úgy beszéltek később arról a bizonyos szolnoki találkozóról, hogy sikerük nagy lendületet adott az együttesnek a későbbiekre is. De lesz-e csoda újra Szolnokon?

- Elöljáróban annyit, mindenképpen fordulatot hozott csapatunknál az egy évvel ezelőtti siker, hiszen elhitette a játékosokkal, hogy bárhol, bárki ellen képesek győzni - kezdte válaszát Bencze Tamás, az egerszegiek vezetőedzője. - Mindez a mostani bajnokságra is igaz, ám nem lehet összehasonlítani a két szituációt. Méghozzá azért nem, mert a Szolnok most túljutott egy fájó hazai vereségen a MAFC ellen, majd szerdán az európai porondon Németországban belefutott egy 43 pontos vereségbe. Abban pedig szinte biztos vagyok, hogy mindezek után a Szolnok odahaza háromszoros harci kedvvel vár bennünket. Visszatérve a kérdésre, igen, mindenki azt akarja, hogy megint legyen meglepetés, de ehhez hideg fejek is kellenek. Az, hogy az edzéseken tudjuk, hogy mit kell játszani önmagában még nem elég, ezt a mérkőzésen is meg kell tudni valósítani, mert enélkül nem lehet meglepetésben bízni.

Szabó Zsolt, a ZTE KK játékosa is kulcsszerephez juthat Szolnokon, hiszen ő is egyik alapembere a jelenlegi csapatnak
Fotó: Szekeres Péter

Van egy szolnoki kérdés is, vajon pályára léphet-e a legutóbbi bajnokin kiállított Vojvoda Dávid, de elvileg nem. A MAFC ellen a második technikai hibája után volt kénytelen elhagyni a pályát, ami automatikusan egymérkőzésre szóló eltiltást von maga után. Továbbá az is kérdéses, hogy a ZTE KK a vasárnapi találkozóra orvosolni tudja-e azokat a hibáit, melyeket a Körmend elleni vereségkor elkövetett.

- Mi úgy készülünk, hogy Vojvoda is játszik, de nem lehet kérdés egy Szolnok szintű csapatnak a pótlás sem, hiszen van annyira erős a kerete, hogy egy kieső játékost helyettesítsenek - mondta el erről Bencze Tamás a véleményét. - Bizonyos szempontból örültem, hogy egy hét van a két találkozónk között. Körmenden kikaptunk, s nekem leginkább az utolsó három percben mutatott játékunkkal volt gondom. Az a véleményem, hogy részünkről több volt akkor abban a meccsben, de olyan taktikai fegyelmezetlenségeket tapasztaltam, hogy végül elúszott a lehetőség. Nos, ezeket kellett ebben az egy hétben rendbe tenni, hogy ne forduljanak elő újra. Azt nem mondom, ha ezeket kiiktatjuk a játékunkból, akkor nyerünk Szolnokon, viszont bizonyos helyzetekre fel kell készülni és ezekre jól kell reagálni, mert ebből lesz előrelépés. Azt várom tehát a vasárnapi találkozótól, hogy játékminőségben, taktikailag és a szükséges koncentrációban is fejlődünk, s ezzel lehet stabilabb is a játékunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!