Sport

2016.11.12. 18:23

Hazai pályán továbbra is hibátlan a ZTE NKK

A női kosárlabda NB I-e bajnokság 7. fordulójában a ZTE NKK az újonc MTK-Budapest csapatát fogadta. Gáspár Dávid együttese végig vezetve, magabiztosan gyűjtötte be szezonbeli ötödik győzelmét.

Jóna István

ZTE NKK- MTK-Budapest 67-47 (21-13, 20-11, 13-11, 13-12)

Zalaegerszeg, 250 néző, JV: Gál J., Fodor A., Bognár T.

ZTE NKK: Nagy 13/3, Kovács G. -, Burkholder 14/9, Horváth -, Daniels 5, csere: Vincze 2, Hegedüs-Őri 13/3, Gáspár-Szalay 3, Orsó 2, Böröndy 8, Velkey 3/3, Jurkó 4, edző: Gáspár Dávid

MTK Budapest: Koch 8/3, Ambrus 8, Janko 2, Zsovár 6/3, Túróczi 10, csere: Semsei 4, Baksa 7/3, Szabó 2, Wéber -, edző: Czigler László

Az első negyed elején két percig tartott a vendégek harcossága és 2-4-re vezettek. A 3. perc elején Burkholder egymás után két távolit is beemelt és lendületet adott csapatának. A hazaiak egy 10-0-ás rohammal szakították le a fővárosiakat. A negyed végén az egykori egerszegi kedvenc Zsovár Orsolya faragott a hátrányból egy hármassal, de így is maradt még nyolc pont a ZTE-nek a folytatásra (21-13).  A második negyed elejét újra megnyomta a hazai csapat és állandósította a tíz pont feletti különbséget. A zalaiaknál Ashley Daniels volt elemében és pontokkal és jó védekezéssel járult hozzá, hogy csapata a félidő hajrájára már húsz ponttal vezessenek (41-21). Az utolsó percben ismét Zsovár pontjaival csökkent a fővárosiak hátránya (41-24).

Fotó: Pezzetta Umberto

A nagyszünet után mindkét csapat ponttalanul játszott és rengeteg rossz kísérletet mutattak be a lányok a pontszerzésre. Kiegyenlíttet játék folyt a pályán, de valamivel a hazaiak voltak pontosabbak. A negyed végéhez közeledve Hegedüs-Őri Györgyi pillanatai következtek, akik két perc alatt 7 pontot szorgoskodott össze csapata 13 egységéből (54-35). A záró negyedben bátran nyúlt a cseréihez Gáspár Dávid, akik révén tovább nőtt a hazai előny. A játékrész közepén egy három perces fővárosi rövidzárlat után a szintén egykoron Zalaegerszegen játszó Túróczi büntetőivel lendült tovább az MTK szekere. A végére kicsit széteset a zalaiak játéka, de ennek ellenére is magabiztosan győzték le ellenfelüket és továbbra is makulátlan hazai mérleggel mehetnek a válogatott EB selejtezője miatt keltkezett háromhetes bajnoki szünetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!