Sport

2016.10.26. 15:53

Továbbjutott a ZTE FC, Bailo gólja döntött

A labdarúgó Magyar Kupa legjobb 64 együttese között a ZTE FC szerdán a Bács-Kiskun megyei I. osztályban szereplő Dana Aszfalt TVSE vendége volt.

Kerkai Attila

Duna Aszfalt TVSE - ZTE FC 0-1 (0-1)

Tiszakécske, 600 néző. Jv.: Csontos (Varga B., Zsákai).

ZTE FC: Fadgyas - Villám, Króner, Forgács, Szalkai - Szakály A., Hegedüs, Jakab (Deutsch, 87.)  - Bailo (Kretz, 70.), Daru, Ekker (Babati, 46.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerző: Bailo (5.).

 

Villám Balázs csak a bajnoki találkozókra kapott eltiltást, a kupameccsen játszhatott

 

Ahogy Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője ígérte, a kupatalálkozón azok szerepeltetését részesíti előnyben, akik a bajnoki találkozókon az utóbbi hetekben kevesebb lehetőséghez jutottak. Így is erős együttest tudott felállítani, a ZTE FC pedig igyekezett fölényt kiharcolni. Sőt, az 5. percben egy kisszöglet után balról Jakab adott középre és a jobbról a kapu előterébe érkező Bailo 8 méterről lőtt a hálóba. A szinte minden igényt kielégítő tiszakécskei stadionban a házigazda is felvállalta a bátor futballt, vagyis nem állt be csak védekezni. Az egerszegieknek több helyzetük adódott, Daru és Bailo is lőhetett volna gólt. A Duna Aszfalt TVSE, melyet Nyilas Elek edző irányít a Bács-Kiskun megyei bajnokság listavezetője.

Az előny tehát megvolt a második félidőre, de ahogy teltek a percek, a mérkőzés úgy esett vissza. A ZTE FC kevesebb helyzetet tudott kidolgozni, jobbára a mezőnyben járatta a labdát. A tiszakécskei nézők viszont egyre jobban próbálták csapatukat tűzbe hozni. Annyival nyíltabb is lett a találkozó, hogy a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, de a 82. percben Babatit állították meg szabálytalanul a büntetőterületen belül. Tizenegyeshez jutott a ZTE FC, de a labdát Jakab fölé lőtte. Mindez végül nem ütött vissza, ugyanis a hazaiaknak nem volt válaszuk, így a ZTE FC megnyerte a találkozót és a Magyar Kupában a legjobb 32 közé jutott.

Csató Sándor: „Egy nagyon jó körülmények között dolgozó csapat volt a vendéglátónk. Az első félidőt jól kezdtük, gyorsan gólt is lőttünk. A szünet után viszont mi is hagytuk, hogy belelkesedjen az ellenfél. Összességében megérdemelten jutottunk tovább, mert több helyzetünk volt, ugyanakkor azt is meg kell jegyeznem, hogy ennél  azért többet várok a csapattól.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!