Sport

2016.07.26. 17:45

Kialakult a csoportbeosztás - A megyei I. osztályban 15 csapat kezdi meg az idei küzdelmeket

Lezárultak a nevezések a megyei labdarúgó-bajnokságokban. Az MLSZ ZMI Versenybizottsága a héten elkészítette a 2015/2016-os szezon csoportbeosztásait.

Bozó Péter

Az augusztus 13-14-ei hétvégén megkezdődik a szezon a megyei labdarúgó-bajnokságokban. A versengésekre összesen 118 csapat adta be a nevezését - tudtuk meg Zámodics Krisztiántól, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóság versenyszervezési előadójától.

A megyei I. osztályban tizenöt csapat kezdi meg a 2015/2016-os idényt. A másodosztály két bajnoka, a Gyenesdiás és a Zalakomár feljutott a megyei I-be, továbbá az MLSZ ZMI fellebbviteli bizottságának felkérésére a Türje is vállalta a magasabb osztályban való szereplést. A tavalyi szezon végén kieső nem volt, a Letenye együttese azonban visszalépett a bajnokságtól, ők a megyei III. vonalban folytatják.

A megyei II-ben ezúttal 27-en indulnak, újoncként egyedül a Közép-csoport aranyérmese, az Andráshida BLSC vállalta a másodosztályt, akik a jövőben Andráshida TE néven szerepelnek. A csapat korábban már szerepelt a második vonalban, a 2014/2015-ös szezonban - akkor még Andráshida II néven - az előkelő 6. helyen végeztek. Itt is történtek feltöltések, a Nagykapornak, a Zalaapáti, a Borsfa és a Sármellék is marad a másodosztályban, a Gellénháza II együttese pedig megszűnt.

A megye III-ban négy új csapat is indul a 2015/2016-os idényben, a Böde és a Gyenesdiás második csapatot indít, valamint beadta nevezését a Petrikeresztúr és a Türje-Tekenye együttese is. Az Alsópáhok a nevezések lezárultát követően jelezte, hogy mégsem kíván indulni a megyei II-ben, így ők is a III. osztályban folytatják jövőre. Öt csoportban összesen 75 csapat kezdi meg a küzdelmeket három hét múlva ebben az osztályban.

A Türje (kékben) a feltöltésnek köszönhetően a 2015/2016-os szezonban a megyei I. osztályban szerepel. Képünkön a csapat játékosa, Nagy Tamás (középen) fejeli el a labdát Kiss Martin Márk mellett a Türje-Zalaszentgyörgy találkozón a tavalyi szezonban, még a megyei II-ben
Fotó: Archív/Katona Tibor

Megye I

 

Csács-NSE, Femat Csesztreg, Flexibil Top-Zalakomár, Gyenesdiás Kinizsi, Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák, Lenti TE, Lets Do It Technoroll Teskánd, Nagykanizsa, Olajmunkás (Gellénháza), Semjénháza, Szepetnek, Szerszámsziget-Zalalövő, Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót, Türje, Zalagrár Pókaszepetk.

Megye II

 

Észak: Böde, Cserszegtomaj, Keszthely Milefa, Helsa Andráshida TE, Várvölgy, Nagykapornak, Páterdomb, Police-Ola, Rezi Petőfi, Sármellék, Zalaszentgyörgy, Zalaszentiván, Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti, Z-Service-Zalaszentmihály.

Dél: Felsőrajk, Gelse Termál, Kerámia Tófej, Lenti TSZ, Miklósfa, Molnári, Páka, Pölöske, Reák-Gép Bak, Rédics, Sava-Borsfa-Borsfa, Sportklub Gutorfölde, Znet-Mikronet Becsehely.

Megye III

 

Észak: Alibánfa, Alsónemesapáti, Andráshida II, Bagod, Egervár, Gépalk Salomvár, Kávás, Kemendollár, Lakhegy, Szerszámsziget-Zalalövő II, Vasboldogasszony, Vaspör-Ozmánbük, Végh Farm Pakod, Zalacséb, Zalaháshágy.

Dél: Bagola, Bajcsa, Bázakerettye, Eszteregnye, Galambok, Letenye, Murakeresztúr, Műszer Automatika Napred, Palin, Petrivente, Pogányszentpéter, Sand, Sormás, Szerdahely FC, Újudvar, Zalaszentbalázs.

Kelet: Alsópáhok, Gyenesdiás Kinizsi II, Haladás Pacsa, Hévíz II, Karmacs, Kehidakustány, Óhíd, Sümegcsehi, Türje-Tekenye, Vindornyaszőlős, Vonyarcvashegy, Zalacsány, Zalakaros, Zalaszántó, Zalaszentlászló, Zalavár

Közép: Babosdöbréte, Becsvölgye, Bocfölde, Botfa, Böde II, Csatár, Csonkahegyhát, Göcsej Németfalu, Kustánszeg, Lets Do It Technoroll Teskánd II, Nagylengyel, Police-Ola II, Sárhida, Söjtör, Szivárvány Bútorház Hahót.

Nyugat: Ada Nova, Bárszentmihályfa, Csömödér-Kissziget, Femat Csesztreg II, Lovászi Bányász, Mumor, Petrikeresztúr, Pórszombat, Pusztaederics, Szentgyörgyvölgy, Szilvágy, Tormafölde, Zalabaksa, Zalatárnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!