Sport

2016.06.09. 13:24

Szombaton a 29. vidékbajnokság következik Egerszegen

Zalaegerszeg - Ha június, akkor atlétikai vidékbajnokság: igazi kuriózum, hogy az idei immár a 29. lesz a sorban Zalaegerszegen. Szombaton újra a Városi Sportcentrumban versenyez a honi atlétika krémje.

Kerkai Attila

Szombaton a Zalaszám-ZAC szervezésében kerül sor az év legrangosabb egerszegi atlétikai versenyére. Szakály István klubmenedzser arról tájékoztatott, hogy a hétvégi viadal a Zalaszám Kupáért zajlik és a dr. Zumbok Ferenc Emlékversenyt is magába foglalja.

- Köszönjük névadó főszponzorunknak, dr. Szász Péternek, a Zalaszám Kft. cégtulajdonosának és Balaicz Zoltán polgármesternek, hogy ismét a rendezvény mellé állt - jegyezte meg az ügyvezető. - Egyesületünk ezzel a rangos versennyel emlékezik dr. Zumbok Ferencre, a klub egyik alapító atyjára és tiszteletbeli elnökére. Bella Attila és Kámán Ferenc kollégáim mindent aprólékosan előkészítettek, hogy a vendégeink a szokásokhoz híven elégedetten térhessenek majd haza.

A mezőnyben Márton Anita súlylökő lesz a legnagyobb név

A klubmenedzser hozzátette: a résztvevők közül a legjobban csengő név Márton Anita súlylökő Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes versenyzőé. A ZAC tehetsége, Veiland Violetta így testközelből láthatja példaképét. Női 200 m-en a rendező klub tagjai közül Ferenczi Melinda és Csóti Jusztina alkothat maradandót. Két hiányzó viszont lesz, de emiatt az egerszegi klubnál nem bánkódnak: Takács Dóra és Baki Barnabás ugyanis az U18-as válogatott tagjaként külföldön versenyez ezen a hétvégén.

A verseny 15 órakor kezdődik a hagyományos „Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta Magyarországon?" tehetségkutató viadallal és a Sport XXI. csapat és egyéni verseny döntőjével. Harmadik éve áll az egyik legnagyobb tömegeket megmozgató és színvonalas döntőket hozó rendezvény mögött Tóth Zoltán, a ZAC korábbi elnöke, a WHC Holding tulajdonosa. Az U11 és U13-as csapatok és egyéni versenyzők a WHC Kupáért versenyeznek. Az ötlet a ZAC-tól származik: egyazon pályán és időben együtt versenyeznek a jelen és a jövő tehetséges atlétái.

Szombaton 15-től 20 óráig tehát igazi sportos kavalkád várható a Zalaegerszegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!