Sport

2016.04.25. 12:53

Gáll Tamás távozik a ZTE NKK-tól!

Zalaegerszeg – A ZTE NKK élvonalbeli női kosárlabda csapata számára véget ért a szezon és hétfőn az is kiderült: Gáll Tamás az együttes vezetőedzője hét év után távozik a csapat éléről.

Kerkai Attila

A női  NB I A-csoportjában a ZTE NKK a nyolcadik helyen végzett, miután szombaton hazai pályán nagy csatában végül 79-74-re alulmaradt a Szekszárddal szemben. Ami egyben azt is jelentette, hogy Gáll Tamás csapata nem folytathatja, hiszen a párharcot 2-0-ra a tolnai csapat nyerte, amivel megszerezte a 7. helyezést.

A ZTE NKK játékosainak tehát véget ért a bajnokság, s amikor Gáll Tamás vezetőedzőt megkerestük, hogy az elkövetkező hetek teendőiről kérdezzük, elmondta: a játékosoknak  április végéig szól szerződésük, s addig edzésben maradnak, természetesen az ő irányításával. A távolabbi jövővel kapcsolatban viszont azt kérte, keressük Tóth László szakosztály-vezetőt, hiszen arról ő hivatott beszámolni.

Nos, Tóth László valóban olyan információkat osztott meg velünk, melyek lényegesek... Először  is, a ZTE NKK önálló klubbá történő átalakulása folyamatban van és a jövőben teljesen kiválik a Zala Volán TE kötelékéből.

– Önálló sportegyesületet hozunk létre, aminek a részleteiről most tárgyalunk – mondta Tóth László megkeresésünkre. – Eddig a ZTE NKK csak a felnőtt csapatot működtette, az utánpótlás a Zala Volán TE kötelékébe tartozott. Az új klub viszont együtt fogja működtetni az NB I-es  felnőtt  csapatot és  az utánpótlást is.

Aztán Tóth László beszélgetésünk során azt is megemlítette: éppen hétfőn tárgyaltak Gáll Tamás vezetőedzővel is, s úgy döntöttek, hogy a jövőt mással képzelik el...

– Más alapokon működő klub jön létre, Tamás hét éven át irányította a csapatot, de most a klubnál az a döntés született, hogy a szakvezetői munkát más vegye át – jelentette be Tóth László.

A Szekszárd elleni találkozó nem csak a bajnokság utolsó mérkőzése volt, de a szakvezető és a csapat utolsó közös fellépése is Fotó: Katona Tibor

Erről bővebben egyelőre nem akart nyilatkozni a szakosztály-vezető, hiszen azt is jelezte, hogy az átalakulással kapcsolatos teendők sűrűjében vannak,  azonban hozzátette: kedden már   konkrétumokkal  is szolgálhat, akár az új szakvezető személyéve kapcsolatban is.

Gáll Tamást természetesen újra megkerestük,  hiszen mégis csak hét év után távozik a vezetőedzői posztról.

– Igen, meg tudom erősíteni az információt, vagyis, hogy a klub vezetése jelezte felém, hogy mással képzelik el a jövőt. Egyelőre mást nem tudok mondani,  szeretném én is megvárni, hogy a klub   részéről a részletek is elhangozzanak – tette hozzá Gáll Tamás.

A szakvezető összesen kilenc évet töltött el a Zala Volán TE, majd a ZTE NKK élvonalbeli női együttesénél. Előbb még Bencze Tamás segítőjeként, majd vezetőedzőként irányította a csapatot. Gáll Tamás jelenleg az U21-es női válogatott edzője és továbbra is Stefan Svitek  szövetségi kapitány másodedzője a magyar női válogatottnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!