Sport

2016.03.20. 17:42

Az Aquaprofit-NTSK nagy lépést tett újabb címvédése felé

Zalaegerszeg – Vasárnap rendezték az NB I-es sakk csapatbajnokságban a zalai rangadót, melyen a várakozásoknak megfelelően nagyarányú kanizsai siker született.

Kerkai Attila

Z Csuti Hydrocomp-Aquaprofit NTSK 2:10

Eredmények (elöl a házigazdák versenyzői): Vajda–Balogh Cs. döntetlen, Horváth Á.–Ivansevic 0-1, Czebe-Erdész 1-0, Mészáros–Márkus 0-1, Tésik–Ribli 0-1, Horváth T.–Gledura döntetlen, Horváth Gy.–Pintér 0-1, Mádl–Bánusz 0-1, Dobos–Medvegy 0-1, Csiszár Z.–Aczél 0-1, Horváth S.–dr. Flumbort 0-1, Bali–Gara T. 0-1.

A nagyarányú kanizsai győzelem nem meglepetés, a címvédődél-zalaiaknak pedig külön öröm, hogy legfőbb riválisuk, a Paks nem kis meglepetésre 7:5-re kikapott a Kőbányától, és ezzel az Aquaprofit NTSK előnye 8,5-ra nőtt.

– Nagy tragédia nem történt, voltak szoros csaták, ám nüanszok döntöttek. Mindezt előre tudtuk, ám 3-3,5 pontot azért reméltem – értékelt Horváth Tamás, a Z. Csuti szakmai vezetője.

A másik oldalon Papp Nándor csapatvezető meseszerű dolgokról beszélt.

– Az előző fordulóban a Kőbányát mi 11:1-re vertük, erre fel, most a fővárosiak megverték a Paksot, ami számunkra gyakorlatig meseszerűvé tette ezt a fordulót – összegzett Papp Nándor a játéknapot követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!