Sport

2016.02.17. 18:41

Kosárlabda: Gyengén dobott a Vadmacskák

Nagykanizsa – A Kanizsai Vadmacskák SE amatőr női NB I-es kosárlabdacsapata Pécsett lépett pályára, és a hazaiak nagyon sima győzelmet könyvelhettek el.

Kühne László

PINKK 424 Pécs–Kanizsai Vadmacskák SE 74-39

(23-10, 17-7, 23-16, 11-6)

100 néző. Jv.: Maár G., Bálind A.

Kanizsa: Fekete 10/6, Fuisz 6, Hegyi 8/6, Horváth E., Kardos 6. Csere: Herman A. 3, Gutai, Zsámár L. 6/3, Bánhegyi, Horváth N., Scheiber. Vezetőedző: Gábor Erzsébet.

Zónavédekezés ellen, dekoncentráltan kezdték a mérkőzést a vendégek, és a 6. percre 11 pontos hátrányba kerültek. A második negyedben sem volt ritmusa a zalai támadásoknak, pontatlanság jellemezte a játékot, és így tovább nőtt a különbség.

Fuisz is csak 6 pontig jutott
Archív fotó: Szakony Attila

Nagyszünet után sem változott sokat a játék képe, ráadásul a KVSE egészpályás letámadó védekezése sem volt eredményes. A kanizsaiak pontatlanok voltak, hibáikat pedig a vendéglátók még jobban kihasználták. A záró tíz percben már inkább a küzdelem dominált, a dél-zalaiak dobóteljesítménye mezőnyből 71 kísérlet és 16 találat volt, míg pécsiek 46/25-öt produkáltak. Ugyanez a két szám a hárompontosok esetében: 26/5 a Vadmacskák és 4/2 a PINKK részéről.

Gábor Erzsébet: „Ilyen gyenge dobóteljesítménnyel nem lehet mérkőzést nyerni. Rossz felfogásban játszottunk, ráadásul rutinosabb játékosaink messze elmaradtak tudásuktól."

Jók a zalaiaktól: senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!