Sport

2016.01.29. 19:14

Zala Predators: ezüstérem a Winter Classicon (is)

Winter Classic néven rendezett a közelmúltban amerikaifutball-tornát a Vác Pandas. A viadalon ezüstérmet nyert a Zala Predators.

Varga Andor

A váci viadal a sportág arénaszabályai szerint zajlott, de szabad téren, amivel a fő cél a klasszikus amerikai körülmények megidézése volt, vagyis játék – legyen bármilyen az időjárás. Az égiek 5 centiméter hóval járultak hozzá a viadal sikeréhez.

A Zala Predators „váci” csapata. Az egerszegieknek most már végképp kijár az „örök második” titulus: a csapat történetének ez volt a negyedik döntője, és a diadal megint csak nem jött össze

A különleges körülményekhez az egerszegiek nem könnyen, de első riválisukhoz, a Boda Troopershez képest mégis jobban alkalmazkodtak, amit 7-0-s zalai győzelem jelzett. A folytatásban, a Vác Pandas ellen még sikerült fokozni is a tempót, itt 13-0-ra nyert a Ragadozók. A harmadik meccsen a Debrecen Gladiators volt az ellenfél, mely a bajnoki elődöntőben kiejtette a zalaiakat. A siker pedig újra az övék lett, hatalmas csatában, 9-8-ra. Zárásként a Jászberény Wolverines ellen nagyon szép zalai támadó- és védőjátékkal 18-0-ás győzelem sikerült.

Ezek után a Predators döntőt játszhatott, ismét a debreceniek ellen, akik nem hibáztak és 12-7-es sikerrel megnyerték a Winter Classicot. A Zala Predators ettől függetlenül elégedett lehet. Például a torna legjobb támadójátékosának választott Lőke Dániel különdíja miatt, illetve mert több játékosa most próbálta ki először a sportágat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!