Sport

2016.01.21. 17:11

Második lett Indiában az egerszegi sakkozó

Delhiben rendezték meg azt a hagyományos év eleji sakkfesztivált, melyen a Z. Csuti SK-Hydrocomp SK versenyzője, Czebe Attila is részt vett, és a viadal egyik meglepetését szerezte a második helyezésével.

Kerkai Attila

Sakkberkekből származó információ szerint Indiában mindig „veszélyes" asztalhoz ülni... Rengeteg a kiváló sakkozó annak ellenére, hogy némelyiküknek az Élő-pontszámából ez nem köszön vissza, de a nagymesterek közül is bárki bármikor „belefuthat" egy-egy váratlan pofonba.

Czebe Attila az eddigi legnagyobb sikerének is tarja szereplését
Fotó: Szakony Attila

Az egerszegiek játékosa, Czebe Attila nem tért ki a kihívás elől, és a 14. Delhi Nemzetközi Sakkfesztivál főcsoportjában, vagyis a legerősebbek között ő is tagja volt a 200 fős mezőnynek, melyben előzetesen a 21. helyre rangsorolták. Végül remek sorozattal, azonos pontszámmal (8 pont) a győztes orosz Ivan Popovval és a harmadik ukrán Valerij Neverovval a második helyen végzett a nagyon erős mezőnyt felvonultató viadalon.  

- Pár nappal 40. születésnapom után értem el életem eddigi legnagyobb sikerét a tíz fordulóból szerzett nyolc ponttal - értékelte szereplését Czebe Attila az indiai viadal után. - Hét győzelem mellett két játszmám végződött döntetlennel, és mindössze egy játszmában maradtam alul. Ez a siker nagyon jól jött, és remélem, hogy az indiai formámat sikerül megőriznem a tavaszi csapatbajnoki fordulókra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!