Sport

2016.01.19. 17:36

A végén jól összpontosítva nyert a Vadmacskák csapata

Nagykanizsa - Idegenbeli győztes bajnokival folytatta a pontvadászatot a Kanizsai Vadmacskák amatőr női NB I-es kosárlabda-együttese, a kanizsaiak izgalmas hajrával érték el értékes sikerüket.

Kühne László

Szombathelyi Egyetemi SE-Kanizsai Vadmacskák SE 67-69 (15-15, 15-22, 15-13, 22-19)

Amatőr női NB I-es kosárlabda-mérkőzés. Szombathely, 50 néző. Jv: Szalai Zs., Földesi Á.

Kanizsa: Fekete (13/3), Hegyi (5), Horváth E. (6), Herman A. (9/3), Kardos (14). Csere: Fuisz (14), Karancz (2), Bánhegyi (4), Zsámár (2). Vezetőedző: Gábor Erzsébet.

Herman Aliz lendült bele igazán az első negyedben, pontjaira szükség is volt ahhoz, hogy a kanizsaiak egyenlő állásról folytathassák. A második negyedre aztán a dél-zalaiak csapatszinten is feljavultak, Kardos Réka, Fuisz Viktória, Fekete Csilla, valamint a fiatal Bánhegyi Beatrix eredményessége révén biztos előnnyel vonulhattak pihenőre a vendégek.

Kardos Réka, a kanizsaiak játékosa is nagyon sokat tett csapata sikeréért az idei első meccsen
Fotó: Szakony Attila

A találkozó 23. percében már 14 pontos is volt a Vadmacskák előnye, innen zárkózott fel a Szombathely öt egységnyire. Mi több, a záró játékrész elején a vasiak egyenlítettek, s onnantól kissé hektikusan alakult a találkozó, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A meccs hajrájában aztán Fuisz zsinórban dobott öt pontot, amivel a KVSE sokat érő győzelmet ért el idegenben.

Gábor Erzsébet: - Végig küzdelmes, fordulatokban rendkívül gazdag mérkőzésen arattunk nagyon értékes győzelmet.

Jók: Fuisz, Kardos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!