Sport

2015.12.09. 16:34

Vagány játékot vár a ZTE NKK edzője a Szekszárd ellen

Zalaegerszeg - A női kosárlabda NB I A-csoportjában hosszú idő után tér vissza hazai pályára a ZTE NKK csapata, amely csütörtökön 16.45 órától fogadja a Szekszárd együttesét.

Kerkai Attila

Az egerszegiek mindent elkövetnek majd, hogy megszerezzék idénybeli második sikerüket. Gyakorlatilag egy hónapja „járt" utoljára itthon a ZTE NKK, vagyis ekkor játszhatott hazai pályán, de most itt az újabb alkalom. A válogatott Eb-selejtezője miatti szünetet követően múlt hétfőn a ZTE NKK Miskolcon, a DVTK otthonában alaposan megszorongatta a hazaiakat, de végül 5 ponttal kikapott Gáll Tamás együttese. Most egy olyan ellenfél érkezik Zalaegerszegre a Szekszárd személyében, amely nem tartozik az élcsapatok közé, viszont Gáll Tamás szerint nem is közvetlen riválisuk, jól lehet a tolnaiak csak két hellyel és győzelemmel előzik meg a ZTE NKK-t.

Horváth Zsófia továbbra is nagyon fontos játékosa a ZTE NKK-nak, aki a Szekszárd ellen is sokat segíthet teljesítményével. Fotó: Katona Tibor

- Nekünk a Vasas és a BEAC a közvetlen riválisunk, a Szekszárd jelenleg nem - állapította meg a zalaiak szakvezetője, amikor feltettük neki a kérdést. - Négy légiósuk van, megverték a PINKK-et és az élcsapatoktól is csak minimális különbséggel kapott ki. Ha megnézzük a ranglistákat azt láthatjuk, hogy szinte mindenhol a légiósok dominálnak, vagyis, ha foglalkoztatsz külföldieket, nekik húzóembereknek kell lenniük. A Szekszárd jó csapat, de persze nem arra készülünk, hogy húsz ponttal kikapjunk tőlük... Mielőtt az esélyekkel foglalkoznánk, Gáll Tamástól megkérdeztük, hogy napirenden van-e nálunk is a légiós szerződtetése, de úgy válaszolt, egyelőre nem, hiszen nincs rá lehetőségük, ám szükség volna rá. Köztudott, hogy a ZTE NKK anyagi helyzete a Volán társaságok átszervezésével megváltozott, hiszen erről korábban mi is írtunk.

- A Szekszárddal egy jó és szoros mérkőzést akarunk vívni és persze győzni szeretnénk, hiszen hazai pályán nem mondhatunk le ennek a lehetőségéről - tért aztán rá a szerdai találkozó esélyeire Gáll Tamás. - A miskolci mérkőzésen felvonultatott erényeket szeretnénk most is megmutatni. Megijedni biztos nem fogunk, és egy vagány kosárlabdával szeretnénk meglepni az ellenfelet. Visszatérve a ZTE NKK jövőjére, Gáll Tamás szerint jó látni, hogy az elmúlt 3-5 évben elindult valami az utánpótlásban is, köszönhetően azoknak az edzőknek, akik a gyerekekkel és a fiatalokkal foglalkoznak. A junior és a kadett korosztályokban egyre versenyképesebbek csapataik a riválisokkal, sőt kimutathatóan lépnek át már egy-egy újabb szintet. Jó lenne ennek a munkának is beérnie, amihez elengedhetetlen a felnőtt csapat zavartalan működése a jövőben, hogy ők is profitáljanak belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!