Sport

2015.12.26. 10:16

Garantált lesz a fegyverropogás Zalaegerszegen

Nem múlhat el úgy a 2015. év, hogy a megyeszékhelyi PLE Zalaegerszeg ne rendezze meg hagyományos óévbúcsúztató versenyét. A december 30-án sorra kerülő viadalra természetesen most is számos csapat jelentkezett már.

Kerkai Attila

Kiváló adottságokkal rendelkezik a megyeszékhelyi Ebergényi úti lőtér, amit érdemes kihasználni. Így volt ezzel a PLE Zalaegerszeg is, amikor immár csaknem két évtizede elhatározta, hogy az év végéhez közeledve rendez még egy versenyt, ami egyben az adott esztendőt is lezárja.

Azóta pedig olyan népszerű lett ez a viadal, hogy ma már szinte „követelik” a sporttársak, hogy újra lőállásba álljanak az év utolsó napjainak egyikén, ami 2015-ben szerdára esik.

Az egy évvel ezelőtti viadal egyik pillanata: a történelmi számokban általában nagyot szól a fegyver... (Fotó: Pezzetta Umberto)

– Értékeljük az évet és lövünk egyet – tömören így foglalta össze a december 30-ai programot Nagy György, a PLE Zalaegerszeg egyik motorja, az óévbúcsúztató verseny egyik kitalálója. – Szerencsére indulókból nem lesz hiány, hiszen Sopronból, Veszprémből, Paksról, Székesfehérvárról és természetesen a megyéből, Nagykanizsáról és Keszthelyről is várunk versenyzőket. Vannak, akiket valóban csak a találkozás öröme vezérel, de olyanok is, akik egy jó alkalmat látnak, hogy gyakoroljanak és összemérjék tudásukat, azaz versenyezzenek. Lassan húsz éve, hogy mindig megrendezzük ezt a vetélkedés, s annyira belejöttünk már, hogy ha nem is a csúcsokra megyünk, de azért mindenkiben benne van az is: ezen a viadalon sem lehet lazítani, s jól akarunk lőni. Az esztendő végéhez közeledve természetesen a jó hangulat és a vidámság is velejárója az egerszegi viadalnak, azonban van egy nagyon fontos szabály: koccintani csak a küzdelmek végeztével lehet. A fegyelem ugyanis alapkövetelmény ebben a sportágban, hiszen fegyverekről van szó, az pedig veszélyes üzem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!