Sport

2015.08.04. 09:36

Végleges otthonra vágynak - Az élvonalban megismételték tavalyi ezüstérmüket az egerszegiek

Zalaegerszeg - Az előző szezonban az előkelő 2. helyen zártak a honi pontvadászat legmagasabb osztályában a zalaegerszegi biliárdosok, akik azzal vágtak neki a 2014/15-ös idénynek, hogy legalább azt az eredményt újra elérik. Sikerült, vagyis az előző jó helyezés sem lehetett véletlen.

Kerkai Attila

- Tényleg van abban igazság, hogy könnyebb egy jó eredményt elérni, mint azt megismételni - kezdte értékelését Borbás Bertold, az NB I-es Zalaegerszegi Biliárd SE csapatának kapitánya. - Tavaly gyakorlatilag simán lettünk másodikak, a bajnok Szeged I. csapatától kaptunk csak ki, a bronzérmest hat ponttal előztük meg. Idén jóval nehezebb volt a dolgunk, a szegedi csapattól elszenvedett vereségen túl, becsúszott két döntetlen, így csak egy ponton múlt az ezüstérem. Itt meg kell említeni a szegedi biliárdosok sportszerűségét. Az első csapatuk bajnoki címe már biztos volt, de a második számú együttesük egy utolsó fordulós győzelemmel meg tudta volna szerezni az ezüstérmet. A sorsolás szeszélye folytán ez a két csapat játszott egymással, de fel sem merült közöttük, hogy az első csapat leadja a meccset.

- A szegedi klub az első és harmadik helyezést is megszerezte. Ennyire kimagaslanak ők a mezőnyből?

- Igen, mert valamit nagyon jól csinálnak. Az első osztályban kettő, a második vonalban egy csapatuk játszik. Indulnak az országos egyéni és csapatversenyeken, és rengeteg tornát is rendeznek. Persze rendelkezésükre áll egy gyönyörű, tizenegy pool és kettő snooker asztalos terem.

Borsos László, Molnár Imre, Borbás Bertold, Cser-Kis Krisztián Fotó: Zalaegeszegi Biliárd SE

Apropó, a ZBSE-nek is van második csapata a második osztályban, s ők is végigjátszották a szezont.

- Mi sajnos nem tudtuk megismételni a tavalyi eredményt - ezt már Novák Zoltán, a ZBSE elnöke, az NB II-es csapat kapitánya mondta, aki a tisztújítás után is tagja Magyar Biliárd Szövetség pool szakági elnökségének. - A tavalyi második hely után most csak a harmadikra futotta. Kevésen múlt és ráadásul idén a második vonal lényegesen erősebb volt, mint korábban.

Visszatérve a ZBSE első csapatához, idén is Cser-Kis Krisztián nyújtott kimagaslót, ő 13 meccset nyert, míg Molnár Imre 10, Borsos László 8, Borbás Bertold 7, Szabó László pedig 3 győzelemmel járult hozzá az NB I-es csapat eredményéhez. Az NB II-es alakulatnál Novák Zoltán nyerte a legtöbb mérkőzést, de itt nagyjából egyenlően teljesítettek a csapattagok. Az egyéni országos összesített ranglistán is jól szerepeltek az egerszegiek, Molnár a 7., Cser-Kis a 8., Borsos a 9., míg Borbás a 12. helyen végzett.

Szabó László

A következő szezon megtervezésére pedig bőven lesz idő, a biliárdosok ugyanis átállnak a naptári évi bajnoki ciklusra, vagyis az újabb pontvadászat majd a jövő év elején kezdődik, és a második felében ér véget.

- A következő bajnoki évadra vonatkozó célunk, hogy az elmúlt két évben elért eredményeinket megtartsuk - folytatta Novák Zoltán. - Stabil a játékosállományunk, de rövid a kispad. Egy pool biliárd csapat 4-8 főből állhat, mi ideális esetben öt-öt fővel tudunk indulni a mérkőzéseinken. Ezért a közeljövő legfontosabb teendője, hogy a most még nem versenyző tagokat kineveljük, és minél több fiatalt hozzunk be az egyesületbe. Ehhez a mi akaratunk kevés, kell egy helyszín, ami kielégíti a növekvő igényeket, és az utánpótlás neveléséhez is rendelkezik elég és megfelelő versenyasztallal. Jó hír, hogy egy ilyen biliárdszalon létrehozására van szándék és akarat. Zalaegerszegen több mint két évtizede működik a versenybiliárd, azóta a mostani a kilencedik helyszín ahol játszunk, gyakorlunk. Ideje lenne a hosszú távú, megnyugtató megoldásnak .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!