Sport

2015.08.10. 15:46

A ZAC 4X100 méteres váltója mellett Szűcs Valdó és Csóti Jusztina is a dobogón

Zalaegerszeg - Részleteiben már beszámoltunk a zalai vonatkozású szereplésről a hét végén, Székesfehérváron rendezett 120. felnőtt atlétikai magyar bajnokságról. Van bajnoki cím, ezüstérem és bronz is a számos további jó helyezés mellett.

Kerkai Attila

Kétségtelen, hogy a hét végén sokkal kellemesebb volt vízpartokra menekülni a kánikula elől, ám az idei atlétikai ob mezőnye így dupla teherrel volt kénytelen szembenézni. Mint beszámoltunk róla, a pénteki nap hozta meg az első érmet és egyből aranyat a Zalaszám-ZAC-nak. Noha az elmúlt évtizedben az egerszegi klub atlétái több tucat felnőtt bajnoki aranyérmet nyertek, ám váltófutásban legutoljára 2004-ben sikerült ez a bravúr. A ZAC férfi 4x100 m-es váltója óriási küzdelemben, jó futással és kevésbé jó váltásokkal, 41,45 mp-es remek időeredménnyel, mindössze 1 századmásodperc előnnyel országos bajnok lett! A siker értékét növeli, hogy a kvartett egyetlen tagja sem felnőtt korú versenyző még.

Az aranyifjak , balról Köcse Richárd, Balogh Péter, Kámán Ferenc edző, Szűcs Valdó és Baki Barnabás vagyis a váltó Fotó: ZAC, Katona Tibor

A rajtoló ember az ifjúsági korú Baki Barnabás volt, majd a hosszú egyenesben a legrutinosabb versenyzőnek Szűcs Valdó számított. A felső kanyarban Balogh Péter, majd a befutó, a hajráember a szintén junior korú Köcse Richárd. Aki pedig a váltót aprólékos munkával felkészítette és a pálya mellől nézte, amint fiai győztesként érnek célba, Kámán Ferenc edző volt. A pénteki napi sikerek ezzel nem értek véget, hiszen a Keszthelyi VDSE ifjúsági korú, amúgy országos bajnok sprintere, Csóti Jusztina a felnőttek között is bizonyított. A 100 méteres síkfutásban biztosan jutott a fináléba és 12,17-es időeredménnyle bronzérmet szerzett. Edzője, Csikós József pedig büszkén fogadhatta a gratulációkat.

A bajnokság szombati versenynapján Szűcs Valdó élete első felnőtt bajnoki ezüstérmét nyerte az olimpikon Baji Balázs mögött. Szűcs Valdó 110 m gáton 14,04 mp-es idővel szerzett fényesre csiszolt ezüstérmet, Kámán Ferenc tanítványa pedig ezzel a korábbi bronzot váltotta ezüstre.

A keszthelyi Csóti Jusztina remek szezont fut az idén

A Zalaszám ZAC többi fiatal atlétája is kipróbálta magát az felnőtt ob-n. A női 4x100 m-es staféta 51,22 mp-es idővel negyedik helyen ért célba. Az együttes a következő összeállításban futott: Zajovics Kitti, Tóth Bettina, Horváth Lotti, Krasznai Anna. Horváth Lotti emellett több helyezést is elért. Hármasugrásban ötödik lett (12,03 m), 200 m-en (25,55 mp) 6., és 100 méteren is döntőt futott, 12,47 mp-es ideje pedig a 7. helyezést jelentette számára.

Szűcs Valdónak most már ezüstérme is van a felnőtt ob-n

Ne feledkezzünk meg Csóti Jusztináról sem, aki a 200 méteres síkfutásban is jól futott és végül 25,51 mp-es idővel az 5. helyen ért célba, ahogy Köcse Richárd is, ő szintén 5. lett 200 méteren 22,21 mp-es idővel.

A Zalaszám ZAC dobóműhelyének két ifjúsági korú fiatalja beköszöntek a felnőttek mezőnyébe. Mindketten döntősök lettek, Veiland Violetta súlylökésben felnőtt szerrel 6. lett (13,33 m). Takács Dóra ugyanebben a versenyszámban 11,67 m-rel 8., míg fő versenyszámában, a diszkoszvetésben 41,44 m-es dobással az értékes 6. helyezést tudta megszerezni.

Ezek is érdekelhetik